Στόχος, η αύξηση του ανεκτέλεστου

Στόχος, η αύξηση του ανεκτέλεστου

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην προσπάθεια αναπλήρωσης του ανεκτέλεστου υπολοίπου των έργων της Ελλάκτωρ, στρέφεται εσχάτως η διοίκηση της εταιρείας, καθώς όπως αποδείχτηκε από τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, η υστέρηση ανάληψης νέων έργων είναι προφανής. Σύμφωνα με τη χθεσινή παρουσίαση του ομίλου στη Μεγ. Βρετανία, ο κύκλος εργασιών του κλάδου των κατασκευών κατά το πρώτο εξάμηνο άγγιξε τα 837 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα η συνεισφορά του να διαμορφώνεται στο 76% των συνολικών εσόδων του ομίλου, ενώ τα έσοδα από τις παραχωρήσεις ανήλθαν σε 167,3 εκατ. ευρώ.

Η σημαντική αυτή κατασκευαστική δραστηριότητα από τις αρχές του έτους είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του ανεκτέλεστου υπολοίπου στα 4 δισ. ευρώ, όταν στα τέλη του 2008, το μέγεθος αυτό ξεπερνούσε τα 5 δισ. ευρώ. Από τα 4 δισ. ευρώ, το 35% αφορά έργα στο εξωτερικό. Η διοίκηση επικεντρώνει πλέον τις προσπάθειές της στην επιτάχυνση της υπογραφής νέων συμβάσεων, καθώς ο όμιλος έχει μειοδοτήσει σε σειρά διαγωνισμών, συνολικής αξίας 1,2 δισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή διεκδικεί, όλους τους μεγάλους διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη στην εγχώρια αγορά, όπως τις επεκτάσεις του ΜΕΤΡΟ σε Πειραιά και Καλαμαριά (Θεσσαλονίκη), ενώ θα συμμετάσχει τόσο στις επεκτάσεις της Αττικής Οδού, όσο και στην κατασκευή του νέου αεροδρομίου του Ηρακλείου Κρήτης στο Καστέλλι, δύο διαγωνισμοί προϋπολογισμού της τάξεως των 2,8 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή