Αμοιβαία Κεφάλαια

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκροές και μεικτές αποδόσεις χαρακτήρισαν την προηγούμενη εβδομάδα το σύνολο της αγοράς των αμοιβαίων κεφαλαίων.

Ετσι, οι εκροές ήταν περιορισμένες και διαμορφώθηκαν στα 6,8 εκατ. ευρώ, ενώ οι αποδόσεις για όλες τις υποκατηγορίες είχαν εύρος από 0,15% έως -2,07%. Αρνητική εικόνα εμφάνισαν και τα τρία funds of funds, με εύρος αποδόσεων από -0,17% έως -2,38%, ενώ η εν λόγω κατηγορία αμοιβαίων εμφάνισε εκροές 0,6 εκατ. ευρώ.

Ετσι, οι αποδόσεις διαμορφώθηκαν ως εξής: τα Διαχείρισης Διαθεσίμων Εσωτερικού είχαν απόδοση 0,04%, τα Διαχείρισης Διαθεσίμων Εξωτερικού 0,15%, τα Μετοχικά Εσωτερικού -2,07%, τα Μετοχικά Εξωτερικού -2,05%, τα Μεικτά Εσωτερικού -1,16%, τα Μεικτά Εξωτερικού -1,25%, τα Ομολογιακά Εσωτερικού -0,27% και τα Ομολογιακά Εξωτερικού κατά 0,24%. Το συνολικό ενεργητικό τους κατήλθε στα 10,3 δισ. ευρώ.

Τα Μετοχικά Funds of Funds εμφάνισαν τη χειρότερη απόδοση, καθώς μείωσαν τα κέρδη τους κατά 2,38%, ακολούθησαν τα Μεικτά Funds of Funds που υποχώρησαν κατά 0,95% και τα Ομολογιακά κατά -0,17%. Το συνολικό ενεργητικό τους υποχώρησε στα 719 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή