ΔΗΚΤΗΣ

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρή συμμαχία για τα κοιτάσματα Βεύης

Τη συνεργασία τους για την από κοινού διεκδίκηση της Βεύης δημοσιοποίησαν χθες οι εταιρείες ΓΕΚ TEPNA, ΑΚΤΩΡ και HOPIZON ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ (Ομιλος Κοπελούζου), επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της «K» για τη διευρυμένη επιχειρηματική συμμαχία στον χώρο της ενέργειας. Αδιευκρίνιστο παραμένει εάν ο Ομιλος Μυτιληναίου εκπροσωπείται στο σχήμα μέσω της ΑΚΤΩΡ, βάσει προηγούμενης μεταξύ τους συμφωνίας για τη διεκδίκηση του κοιτάσματος στον πρώτο διαγωνισμό. Αίτηση κατέθεσε και η Elpedison (κοινή εταιρεία των ΕΛΠΕ και Edison), όπως και η Μηχανική (Εμφιετζόγλου).

Αναβλήθηκε η διαδικασία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για την 60ετή εκμίσθωση έκτασης περίπου 1.000 στρεμμάτων στην Ανάβυσσο. Ο σχετικός διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και, χθες, ήταν η τελική ημερομηνία έπειτα από παράταση που είχε δοθεί για την κατάθεση των προσφορών από τις τρεις Κοινοπραξίες (Lamda Development – Reds – Λάμψα, Καζίνο Πόρτο Καρράς, J&P Αβαξ) που είχαν εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον.

Κοινό μυστικό τα προβλήματα

Μπορεί η είδηση των οικονομικών προβλημάτων που εμφανίζει εσχάτως η Εδραση Χ. Ψαλλίδας να αιφνιδίασε μερικούς, ωστόσο για τους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» ήταν κοινό μυστικό ότι αργά ή γρήγορα η εταιρεία θεμελιώσεων θα βρισκόταν αντιμέτωπη με τις συνέπειες της κρίσης. Οι «κακές γλώσσες» κάνουν λόγο για τις φιλοδοξίες της διοίκησης, η οποία έφερε την εταιρεία αντιμέτωπη με τους «ισχυρούς» του κλάδου. Το ότι η Εδραση ανταγωνιζόταν ευθέως τους συνεργάτες της, συμμετέχοντας με αντίπαλα σχήματα σε πολλές ΣΔΙΤ, ουσιαστικά προκάλεσε ρήξη στις σχέσεις της με τους μεγάλους ομίλους -από τους οποίους λάμβανε υπεργολαβίες- στερούμενη έτσι πολύτιμο κατασκευαστικό αντικείμενο.

Εντονη ήταν χθες η φημολογία ότι ο όμιλος Λαυρεντιάδη εξαγόρασε τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων και το 50% της Καραϊσκάκης Α.Ε. της εταιρείας που έχει τη διαχείριση του γηπέδου του Ολυμπιακού. Ωστόσο, κύκλοι της διοίκησης του ομίλου διέψευδαν και τις δύο πληροφορίες. Για τη ΒΦΛ έχει καταθέσει απλώς προσφορά.

Διαβεβαιώσεις ΠΑΣΟΚ για το υπ. Τουρισμού

Ουσιαστική χαρακτηρίζει το Προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων τη συνάντηση που έγινε χθες με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου στην οποία παραβρέθηκαν και οι Γ. Παπακωνσταντίνου, Α. Γκερέκου, Μ. Χρυσοχοΐδης, Λ. Κατσέλη και Μ. Ξενογιαννακοπούλου. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Νίκος Αγγελόπουλος (που συνοδευόταν από τους Α. Ανδρεάδη και Γ. Βερνίκο) εξασφάλισε τη δέσμευση ότι δεν προβλέπεται στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ η κατάργηση του υπουργείου Τουρισμού, αλλά η ενίσχυσή του.

Προς δημιουργία μαιευτικής μονάδας στο Ερρίκος Ντυνάν

Ελεγχο των χώρων εντός του Ντυνάν πραγματοποιεί από προχθές εξειδικευμένη επιτροπή του υπουργείου Υγείας. Αντικείμενο του ελέγχου είναι εάν η κτιριακή υποδομή του νοσοκομείου επιτρέπει την ανάπτυξη μαιευτικής μονάδας. Αν πληρούνται οι προϋποθέσεις τότε το Ντυνάν μπορεί αυτόνομα να δημιουργήσει μαιευτικό τομέα και η σχετική άδεια θα δοθεί εντός 15 ημερών. Αυτά λένε πηγές του υπουργείου Υγείας. Μετά την παύση της συνεργασίας Ντυνάν – Ιατρικού ως μη σύννομης, το αίτημα δημιουργίας μαιευτικής κλινικής επανυπεβλήθη από το Ντυνάν. Βεβαίως, κύκλοι της αγοράς διατυπώνουν το ερώτημα τι θα γίνει αν σε βάθος χρόνου και αφού προηγηθεί τροποποίηση του νόμου, η ευθύνη λειτουργίας του νοσοκομείου δοθεί σε τρίτον;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή