Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΕΗ

Η καλή εικόνα των αποτελεσμάτων α΄ εξαμήνου επιβραβεύθηκε από τους επενδυτές με αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας της μετοχής κατά τη διάρκεια της πρώτης χρηματιστηριακής εβδομάδας του Σεπτεμβρίου. Ειδικότερα, άλλαξαν χέρια περισσότερα από 3,2 εκατ. τεμάχια με το αγοραστικό ενδιαφέρον να εκδηλώνεται κυρίως από την Αγγλία. Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι η κερδοφορία της ΔΕΗ, μαζί με της Εθνικής Τράπεζας, κάλυψαν το 1/3 των συνολικών κερδών ύψους 2,9 δισ. ευρώ των 280 εισηγμένων για το πρώτο ήμισυ του έτους.

Μινωικές Γραμμές

Η συνολική εικόνα των αποτελεσμάτων α΄ εξαμήνου της τρέχουσας χρήσης για τον ακτοπλοϊκό κλάδο ήταν απογοητευτική. Οι ζημίες ήταν αυξημένες, καθώς λιγότεροι επιβάτες ταξίδεψαν στις εγχώριες θαλάσσιες γραμμές, αφού υπήρχαν φέτος ακόμη λιγότερα πλοία. Η μετοχή των Μινωικών Γραμμών έδειξε ανθεκτικότητα αυτή την εβδομάδα, καθώς ολοκλήρωσε τις συνεδριάσεις με ελαφρά κέρδη σε ποσοστό 0,31%. Η διοίκηση με επικεφαλής τον Ιταλό εφοπλιστή Εμ. Γκριμάλντι στοχεύει σε αύξηση του μεριδίου αγοράς στην Αδριατική.

Ελληνικά Καλώδια

Πιέσεις δέχθηκε η μετοχή των Ελληνικών Καλωδίων, καθώς σε εβδομαδιαία βάση υποχώρησε σε ποσοστό -14,71%. Η θυγατρική του ομίλου Βιοχάλκο το α΄ εξάμηνο του 2009 εμφάνισε ζημίες ύψους 4,4 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 5,4 εκατ. ευρώ το 2008. Η μείωση των αποτελεσμάτων οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στη μείωση του όγκου πωλήσεων, καθώς και στα μειωμένα περιθώρια των προϊόντων της εταιρείας. Η εταιρεία λόγω της κρίσης έχει θέσει ως προτεραιότητα την εξασφάλιση ρευστότητας και τη διατήρηση των μεριδίων της στις βασικές της αγορές.

Jumbo

Η μετοχή της εταιρείας Jumbo κατέγραψε εβδομαδιαία κέρδη σε ποσοστό 5,33%. Η εταιρεία ωφελείται αυτή την περίοδο λόγω της έναρξης της σχολικής χρονιάς, με συνέπεια να ενισχύεται ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών. Παρά το γεγονός ότι συνολικά το ελληνικό εμπόριο δέχεται ισχυρούς κραδασμούς λόγω της διεθνούς ύφεσης, ειδικά ο κλάδος παιχνιδιών κατατάσσεται στις ανελαστικές δαπάνες για το ελληνικό νοικοκυριό. Η εταιρεία συνεχίζει και φέτος τη δημιουργία νέων καταστημάτων σε όλη την επικράτεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή