ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Eurobank EFG άντλησε 500 εκατ. ευρώ σε 2 ώρες

Η Τράπεζα Eurobank EFG ανακοίνωσε χθες ότι ολοκλήρωσε σε διάστημα περίπου δύο ωρών την άντληση 500 εκατομμυρίων ευρώ από τις διεθνείς και εγχώριες αγορές. Η έκδοση είναι σε ευρώ, χωρίς την εγγύηση του Δημοσίου, διάρκειας 18 μηνών, συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ, με τοκομερίδιο ίσο με το διατραπεζικό επιτόκιο Euribor τριών μηνών πλέον 125 μονάδων βάσης.

Οι τίτλοι εκδόθηκαν μέσω της EFG Hellas PLC, θυγατρικής της EFG Eurobank Ergasias S. A., θα φέρουν την εγγύηση της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias και θα αποτελούν αντικείμενα διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

Οι τίτλοι αυτοί εντάσσονται στο πρόγραμμα ΕΜΤΝ για την άντληση μεσοπρόθεσμων κεφαλαίων που προορίζονται για την ευρύτερη χρηματοδότηση της Τράπεζας.

Κύριοι ανάδοχοι της έκδοσης ήταν οι τράπεζες Deutsche Bank, Goldman Sachs International και J. P. Μorgan.

Σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων διοργανώνει το ALBA Graduate Business School, που αφορούν σε μεταπτυχιακά του προγράμματα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Αύριο στις 6.30 μ. μ. πραγματοποιείται η εκδήλωση για το πρόγραμμα MSc in Strategic HRM, ενώ στις 15 Σεπτεμβρίου η εκδήλωση για τα Professional MBA και MBA in Banking, στους χώρους του ΣΕΒ, Ξενοφώντος 5. Στις 16 Σεπτεμβρίου, στις 7. μ. μ., θα γίνει η παρουσίαση του MBA in Shipping, στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά, στην Ακτή Μιαούλη 51.

Μειώσεις επιτοκίων δανείων – καταθέσεων

Μειωμένα επιτόκια εφαρμόζει από χθες η Eurobank στον τομέα της επιχειρηματικής πίστης και στον τομέα των καταθέσεων. Το βασικό επιτόκιο κεφαλαίου κίνησης επιχειρηματικής πίστης μειώνεται 0,20 της μονάδος, ενώ 0,25 μειώνονται τα επιτόκια χορηγήσεων μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών. Κατά 0,50 μειώνονται τα σταθερά επιτόκια σε ευρώ για 1 και 3 έτη για δάνεια επαγγελματικής στέγης, ενώ στο 4,10% και 3,30% διαμορφώνονται τα τελικά κυμαινόμενα επιτόκια για δάνεια κεφαλαίου κίνησης – επαγγελματικού εξοπλισμού και επαγγελματικής στέγης μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Στο σκέλος των καταθέσεων το επιτόκιο του λογαριασμού «Μεγάλο Ταμιευτήριο» διαμορφώνεται στο 1% ανεξαρτήτως ποσού. Το επιτόκιο του Δυναμικού Οψεως διαμορφώνεται στο 1% για ποσά από 3.000 ευρώ και άνω, ενώ κατά 0,1 της μονάδος κατά μέσο όρο, αναπροσαρμόζονται τα επιτόκια των υπολοίπων καταθετικών λογαριασμών.

Σε όλα τα «πρωτάκια» σχολικά από το Τ.Τ.

Ολοκληρώθηκε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Τ.Τ.) η διαδικασία παράδοσης 109.260 σχολικών σετ στα 217 γραφεία και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της ελληνικής επικράτειας (περίπου 5.500 σχολεία), ποσότητα που αντιστοιχεί στους μαθητές τάξεων πρώτης Δημοτικού όλων των δημοσίων σχολείων της χώρας, με τη συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας.

Ο αριθμός αυτός διαμορφώθηκε έπειτα από επίσημη καταμέτρηση των εγγραφών που πραγματοποίησε το υπουργείο Παιδείας, μετά τη λήξη της εγγραφικής περιόδου του Ιουνίου (συνολικός αριθμός εγγεγραμμένων παιδιών στην πρώτη Δημοτικού για τη σχολική χρονιά 2009-2010: 103.491μαθητές).

Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τ.Τ., προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες που προκύπτουν από έκτακτες εγγραφές, η τράπεζα προχώρησε στη διανομή των ποσοτήτων που υπολογίσθηκαν προσαυξημένες κατά 5% ανά Γραφείο και Διεύθυνση, αποστέλλοντας επιπλέον ποσότητα που φτάνει τα 5.769 σχολικά σετ. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ότι οι ποσότητες που έχουν διανεμηθεί υπερκαλύπτουν και τις περιπτώσεις εγγραφών της τελευταίας στιγμής.

Πολυτελή ξενοδοχεία στα Χανιά και την Κω

Νέες μεγάλες και πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες 5 αστέρων πρόκειται να ανεγερθούν στο Κολυμπάρι Χανίων και στην Κέφαλο της Κω από τους επιχειρηματίες Παύλο Χανιωτάκη και κ. Νικόλαο Ζαχαριά, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου, που στηρίζει το εγχείρημα, η μονάδα των Χανίων θα είναι δυναμικότητας 769 κλινών, θα απασχολεί περισσότερους από 130 εργαζομένους όλων των ειδικοτήτων και θα εκτείνεται σε ιδιόκτητο οικόπεδο 60.000 τ. μ. Οι εγκαταστάσεις της θα έχουν συνολική έκταση 19.500 τ. μ. και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2011.

Η μονάδα της Κω θα είναι δυναμικότητας 570 κλινών, θα απασχολεί περισσότερους από 200 εργαζομένους όλων των ειδικοτήτων, θα εκτείνεται σε πανοραμικό ιδιόκτητο οικόπεδο 63.000 τ. μ., οι εγκαταστάσεις της θα έχουν συνολική έκταση 15.000 τ. μ. και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2010.

Το κόστος των επενδύσεων στα Χανιά και στην Κω, που υπάγονται στον αναπτυξιακό νόμο, ανέρχεται σε 46.300.000 ευρώ και σε 42.325.000 ευρώ αντίστοιχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή