Κέρδη προ φόρων 24,7 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο η Interamerican

Κέρδη προ φόρων 24,7 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο η Interamerican

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κέρδη προ φόρων 24,7 εκατ. ευρώ, πέτυχε το πρώτο εξάμηνο η Interamerican, επιβεβαιώνοντας την πορεία κερδοφορίας, στην οποία βρίσκεται η εταιρεία την τελευταία 4ετία. Ικανοποιητική είναι και η πορεία των εργασιών παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του 6μήνου, η συνολική ασφαλιστική παραγωγή του ομίλου, αυξήθηκε κατά 1,45% σε 255,3 εκατ. ευρώ (από 251,6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα), ενώ οι αποζημιώσεις που κατέβαλε η εταιρεία ανήλθαν στα 132,6 εκατ. ευρώ.

Στις θετικές επιδόσεις του εξαμήνου καταγράφεται η ισχυρή ανάπτυξη στον κλάδο των ομαδικών ασφαλίσεων, η νέα παραγωγή του οποίου αυξήθηκε κατά 164% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο, ενώ πιο αποδοτικός κλάδος σε όρους κερδοφορίας είναι ο κλάδος της υγείας. Η ενίσχυση της λειτουργικής κερδοφορίας, αποτελεί σταθερό στόχο της διοίκησης του ομίλου, όπως περιγράφεται στο 3ετές business plan και σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο κ. Γιώργο Κώτσαλο, ο όμιλος στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση του ηγετικού ρόλου του στην ελληνική αγορά. Το δεύτερο εξάμηνο, αναμένεται να αποτυπωθούν περαιτέρω και τα θετικά αποτελέσματα του κλάδου υγείας -όπου αναπτύσσονται και συνεργασίες προώθησης του συστήματος Medisystem- ενώ τα νέα συμβόλαια του unit linked προϊόντος «Capital» σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των γενικών ασφαλίσεων, αναμένεται να στηρίξουν τη συνολική παραγωγή πάνω από τα επίπεδα του 2008.

Καθοριστικό παράγοντα για την ανάπτυξη της εταιρείας αποτελεί η υγιής κεφαλαιακή της βάση, καθώς όπως υπογραμμίζει ο κ. Κώτσαλος, ο ολλανδικός όμιλος της Eureko υποστηρίζει την επένδυσή του στην Ελλάδα και επιτρέπει στην Interamerican, να αναδεικνύεται ανταγωνιστική στο σημερινό απαιτητικό και ευμετάβλητο περιβάλλον.

Τα αποτελέσματα εξαμήνου του ολλανδικού ομίλου, σημείωσαν αισθητή ανάκαμψη σε σχέση με το ζημιογόνο β’ εξάμηνο του 2008. Η Eureko σημείωσε καθαρά κέρδη 115 εκατ. ευρώ, περίπου στο επίπεδο του αντίστοιχου εξαμήνου 2008. Τα συνολικά έσοδα από ασφαλιστικά και επενδυτικά συμβόλαια ανήλθαν σε 10,6 δισ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή