Βιοχάλκο: απόδοση επενδύσεων το 2010

Βιοχάλκο: απόδοση επενδύσεων το 2010

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ομιλος Βιοχάλκο μετράει αντίστροφα για το 2010, καθώς την επόμενη χρονιά θα έχουν ολοκληρωθεί οι επενδύσεις ύψους άνω των 1,3 δισ. ευρώ που υλοποιήθηκαν την τελευταία δεκαετία 1999-2008 και θα αρχίσουν να αποδίδουν καρπούς. Η φετινή κακή χρονιά έδωσε τη δυνατότητα στις θυγατρικές (πάνω από 90) του ομίλου και κυρίως των έξι εισηγμένων (ΕΛΒΑΛ, Χαλκόρ, Ελληνικά Καλώδια, Σωληνουργεία Κορίνθου, ΕΤΕΜ και Σιδενόρ) να ολοκληρώσουν τις επενδύσεις σε μονάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ταυτόχρονα, έγινε εξορθολογισμός των λειτουργικών δραστηριοτήτων για την περικοπή κόστους και τη θωράκιση του ομίλου απέναντι στους κραδασμούς της ύφεσης. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ομιλος Βιοχάλκο έχει βιομηχανικές μονάδες εκτός της χώρας μας σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Σκόπια, Ρωσία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Ταυτόχρονα, άνω του 70% του ενοποιημένου τζίρου (στα 3,8 δισ. ευρώ το 2008) εξάγεται, ενώ συνολικά οι 90 και πλέον θυγατρικές του Ομίλου Βιοχάλκο καλύπτουν το 10% των συνολικών εξαγωγών της Ελλάδας.

Η διοίκηση της ΕΛΒΑΛ έχει δηλώσει ότι στη διάρκεια του τρέχοντος έτους ολοκληρώνει τη λειτουργία μονάδας παραγωγής πλαστικού προφίλ αλουμινίου στη θυγατρική της Βουλγαρίας. Η Σιδενόρ ολοκληρώνει τη νέα μονάδα στη Βουλγαρία και στον Βόλο. Ενώ προγράμματα περιορισμού του κόστους παραγωγής υλοποιούνται από την αρχή του έτους σε Χαλκόρ, ΕΤΕΜ και Ελληνικά Καλώδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή