ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός του έτους η εισαγωγή της Diversa στο Χ.Α.

Μέχρι το τέλος του 2009 θα έχει κατατεθεί η αίτηση για τη δημόσια εγγραφή της εταιρείας Diversa A.E. στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, εξαγωγή και πώληση ρολογιών και κοσμημάτων, ενώ την εισαγωγή της στο Χ.Α. έχει αναλάβει η Guardian Trust Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ. Λειτουργεί ήδη 4 καταστήματα με την επωνυμία Ora-Ora στην Αθήνα, δρομολογεί τη λειτουργία ακόμη 2 στην περιφέρεια και μέχρι το τέλους του έτους τα καταστήματά της θα είναι συνολικά 8. Για την οικονομική χρήση 30/6/08-30/6/09, ο κύκλος εργασιών της Diversa διαμορφώθηκε σε 3,26 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 30% και τα κέρδη της ανήλθαν σε 338.000 ευρώ. Η καθαρή της θέση ανέρχεται σε 1,84 εκατ. ευρώ, ενώ η έκθεση αποτίμησης της εταιρείας συμβούλων Emerging Markets Experts Ltd ορίζει ως εύλογη αξία της συνολικής κεφαλαιοποίησης το ποσό των 5,7 εκατ. ευρώ. Η Diversa Α.Ε. έχει πρόεδρο τον κ. Κ. Κλοκοτάρα και διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Π. Τσιμπίδα.

Ο όμιλος Adecco τίμησε τον Wolfgang Clement, πρώην υπουργό Οικονομικών και Απασχόλησης της Γερμανίας, για την πολύτιμη συνεισφορά του στο Adecco Institute. Ο Wolfgang Clement διετέλεσε πρόεδρος του Adecco Institute, διεθνούς οργανισμού ερευνών για το μέλλον της απασχόλησης, από τη στιγμή της δημιουργίας του και το ανέδειξε στα τρία χρόνια της προεδρίας του σε μια «δεξαμενή σκέψης και ιδεών», διαμορφώνοντας ένα δίκτυο συνεργασιών με τα σημαντικότερα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

Αξιολόγηση για εταιρική ευθύνη

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (CRI) διοργανώνει το ετήσιο CR INDEX 2009 για την αξιολόγηση και βράβευση των εταιρειών που διακρίνονται ως προς τη δράση τους στον τομέα της Εταιρικής Ευθύνης. Στη διαδικασία αυτή μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι εταιρείες ανεξαρτήτως μεγέθους και νομικού καθεστώτος. Επίσης, η κάθε εταιρεία έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει αν θα δημοσιοποιήσει ή όχι τα αποτελέσματά της αξιολόγησης. Πέραν της δυνατότητας διάκρισης και βράβευσης που προσφέρεται στις συμμετέχουσες εταιρείες, τους δίδεται παράλληλα η δυνατότητα να αποτιμήσουν, να αξιολογήσουν και να βελτιώσουν τις πρακτικές τους για την εφαρμογή της Εταιρικής Ευθύνης και να συγκρίνουν τη θέση τους με βάση την απόδοση άλλων εταιρειών του ίδιου κλάδου. Το Corporate Responsibility Institute είναι μια αστική εταιρεία που έχει αναλάβει σε συνεργασία με το BITC την αποκλειστική εκπροσώπηση του CR Index στην Ελλάδα.

Απολογισμός εταιρικής υπευθυνότητας της Cosmote

Τον ετήσιο απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας εκδίδει η Cosmote για τέταρτη χρονιά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η έκδοση αυτή έχει ελεγχθεί και αξιολογηθεί από τον ανεξάρτητο διεθνή φορέα Global Reporting Initiative (GRI) και είναι αποτέλεσμα συνεργασίας εργαζομένων του ομίλου Cosmote από 7 εταιρείες σε 4 χώρες, καθώς αφορά δραστηριότητες Εταιρικής Υπευθυνότητας της Cosmote και της Γερμανός στην Ελλάδα, αλλά και των θυγατρικών τους στο εξωτερικό.

Επίσης, ειδικό έντυπο αξιολόγησης του απολογισμού βρίσκεται στη διάθεση των αναγνωστών στο Διαδίκτυο, στη διεύθυνση www. cosmote. gr/content/el/resources/html/cc-forms/evaluationCSR. html.

Η Cosmote, με την έκδοση του 4ου απολογισμού Εταιρικής Υπευθυνότητας, στοχεύει στην πληρέστερη ενημέρωση όλων των κοινωνικών συμμετόχων, ενώ, ταυτόχρονα, προσδοκά να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για δράση και συμμετοχή τόσο των εργαζόμενων, των συνεργατών, όσο και ολόκληρης της κοινωνίας.

Συνάντηση για την αειφόρο ανάπτυξη στο Σικάγο

Το Κέντρο Αειφορίας (CSE) φιλοξένησε με επιτυχία τη δεύτερη συνάντηση με θέμα την Αειφόρο Ανάπτυξη στα νέα του γραφεία, στις Ηνωμένες Πολιτείες (CSE North America) την 1η Σεπτεμβρίου στο Σικάγο. Ο τίτλος της συνάντησης ήταν «Εξελίσσοντας την Αειφορία σε καιρούς οικονομικής ύφεσης» και η συζήτηση επικεντρώθηκε στη σημασία της Στρατηγικής Αειφορίας των αμερικανικών οργανισμών καθώς και στις προκλήσεις που προκύπτουν από την εφαρμογή ενεργειών για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Αειφορία εντός των κύριων εταιρικών δραστηριοτήτων. Τη συζήτηση διηύθυναν ο Νίκος Αυλώνας, διευθύνων σύμβουλος του CSE και ο Dr. George Nassos από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο του Ιλινόις. Οι συμμετέχοντες προέρχονταν από ιδιωτικές επιχειρήσεις όπως Arcelor Mittal, Boeing Corp, Qatar Airways, Sara Lee Corp, Grainger, Potash Corp καθώς και από εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν (University of Wisconsin) κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή