Μετέωρη η φορολόγηση του τζόγου

Μετέωρη η φορολόγηση του τζόγου

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποφασισμένη να προχωρήσει στη φορολόγηση των καθαρών κερδών από μηδενικής βάσης -χωρίς δηλαδή αφορολόγητο όριο- στα τυχερά παιχνίδια είναι η κυβέρνηση. Χθες υπήρξε έντονη η φήμη πως υπεγράφη η σχετική Υπουργική Απόφαση που θα εξειδικεύσει τον σχετικό νόμο από τον υπουργό Οικονομίας. Ωστόσο, η πληροφορία διαψεύστηκε από το υπουργείο.

Παράλληλα, χθες, συνεδρίασε εκτάκτως το Δ. Σ. του ΟΠΑΠ προκειμένου να συζητήσει το θέμα της εφαρμογής της νέας νομοθεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δ. Σ., κατόπιν και των πιέσεων από πράκτορες και εργαζομένους, έλαβε απόφαση ώστε να γνωστοποιήσει αύριο στο υπουργείο Οικονομίας τις θέσεις του Οργανισμού σχετικά με τη φορολογία των τυχερών παιχνιδιών αυτού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του ΟΠΑΠ θα κοινοποιήσει στον βασικό μέτοχο και πολιτικό προϊστάμενό της ότι απαιτεί χρονικό περιθώριο 30 ημερών -κατ’ άλλους 45 ημερών- προκειμένου να υλοποιήσει τεχνικά τη σχετική υπουργική απόφαση, όταν αυτή υπογραφεί και του κοινοποιηθεί.

Για πολλούς πράκτορες οι αποφάσεις έχουν ληφθεί στην κυβέρνηση και απλά σημειώνεται κωλυσιεργία, προκειμένου το μέτρο να μη δημιουργήσει επιπτώσεις στο κυβερνών κόμμα κατά την προεκλογική περίοδο. «Στόχος τους είναι η φορολογία των κερδών από μηδενικής βάσης, χωρίς αφορολόγητο πλαφόν», λέει ο κ. Κ. Τοπτσίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πρακτόρων του ΟΠΑΠ. Ο ίδιος αναφέρει ότι η διοίκηση της ομοσπονδίας προετοιμάζεται να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να συναντηθεί με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κατά την επίσκεψη του κ. Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ.

Οι πράκτορες συνεχίζουν να βρίσκονται επί ποδός πολέμου, αναφέροντας ότι το μέτρο της φορολόγησης των καθαρών κερδών από μηδενικής βάσης θα καταστρέψει την ανακύκλωση των κερδών του Οργανισμού, περιορίζοντας σημαντικά τον τζίρο. Τέλος, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ. Σ. του ΟΠΑΠ, η διοίκηση του Οργανισμού γνωστοποίησε πως λόγω προεκλογικής περιόδου σταματά τις διαπραγματεύσεις για την απόκτηση εταιρειών στο εξωτερικό. Ωστόσο, φέρεται να ενέκρινε έργο ενοποίησης των δεδομένων του στοιχηματισμού, μεταξύ των εταιρειών Intralot και Νeurosoft.

Η απάντηση της Stanleybet Ιnternational

Υψηλά αντανακλαστικά από τη Stanleybet International σχετικά με την προχθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στην υπόθεση Santa Casa κατά της διαδικτυακής εταιρείας στοιχήματος Betwin. H Stanleybet αναφέρει ότι η απόφαση του ΔΕΚ δεν την αφορά, δεδομένου ότι η ίδια δεν είναι εταιρεία Διαδικτύου και στόχος της είναι η φυσική παρουσία με καταστήματα στοιχηματισμού στην Ελλάδα. Η εταιρεία επίσης αναφέρει ότι ο πορτογαλικός οργανισμός τυχερών παιχνιδιών δεν είναι ΟΠΑΠ, δεδομένου ότι ο πρώτος είναι μη κερδοσκοπικός και ελεγχόμενος 100% από το Δημόσιο. «H απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν αλλάζει τα δεδομένα στην ελληνική αγορά», παραδέχεται η εταιρεία, η οποία σημειώνει ότι οι αιτιάσεις της δεν είναι δυνατόν να αφορούν την Ελλάδα «διότι η ΟΠΑΠ Α. Ε. αποτελεί εταιρεία εισηγμένη στο Χ. Α., διανέμει μερίσματα στους μετόχους της και διαχειρίζεται τα προϊόντα της με αποκλειστικό γνώμονα το υψηλό κέρδος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή