ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 4 εκατ. ευρώ οι ζημιές από το χτύπημα στο Χ.Α.

Στα 4 εκατ. ευρώ εκτιμάται -σύμφωνα με πληροφορίες- το συνολικό ύψος των ζημιών που προκάλεσε το τρομοκρατικό χτύπημα στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Το μεγαλύτερο μέρος των καταστροφών, που εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 2,5 εκατ. ευρώ, υπέστησαν οι εταιρείες Στακόρ, ΕΛΜΑ και ΕΛΒΑΤ, που βρίσκονται κοντά στο Χρηματιστήριο, ενώ οι ζημίες στο τελευταίο εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσουν ακόμη και το 1 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η βασική κάλυψη συν-ασφαλιστήριο συμβόλαιο των Στακόρ, ΕΛΜΑ και ΕΛΒΑΤ παρέχεται από τις εταιρείες ΑΧΑ Ασφαλιστική με συμμετοχή 35%, τη Groupama με συμμετοχή 30%, την ΑΤΕ Ασφαλιστική με 10%, την Ευρώπη Ασφαλιστική με 10%, την Commercial Value με 8% και την AIG με 7%. Την ασφαλιστική κάλυψη του Χρηματιστηρίου έχει αναλάβει κατά 100% η Groupama, ενώ η ζημία στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, που υπολογίζεται γύρω στα 80.000 ευρώ, θα αποζημιωθεί από την Εθνική Ασφαλιστική.

Ενα νέο πρόγραμμα στον κλάδο υγείας προωθεί η Groupama Φοίνιξ, που προσφέρει πρόσβαση σε απεριόριστες ιατρικές επισκέψεις με κόστος 60 ευρώ ετησίως. Το Safe Life Premium προσφέρει όριο κάλυψης 1 εκατ. ευρώ και συνδυάζει καλύψεις σε ανταγωνιστική τιμή, όπως ελεύθερη επιλογή νοσοκομείου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, θέσης νοσηλείας, κάλυψη αμοιβών ιατρών, χειρουργών και αναισθησιολόγων χωρίς όριο ή πίνακες αμοιβών, παροχή αποκλειστικής νοσοκόμας κ. ά.

Συμφωνία για κοινές εξετάσεις ΣΟΕΛ – ΑCCΑ

Η Ενωση Ορκωτών Λογιστών (ACCA) και το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (ΣΟΕΛ) συναντήθηκαν στην έδρα του ACCA πρόσφατα στο Λονδίνο για να υπογραφεί η μεταξύ τους συμφωνία να παρέχουν κοινό σύστημα εξετάσεων για εκπαιδευόμενους ελεγκτές και λογιστές στην Ελλάδα.

Η συμφωνία σημαίνει ότι οι φοιτητές θα εγγράφονται τόσο στο ACCA όσο και στο ΣΟΕΛ, και θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν μέλη και των δύο επαγγελματικών φορέων μόλις αποκτήσουν τα κατάλληλα προσόντα.

Ο κ. Μαρκ Γκολντ, αναπληρωτής πρόεδρος του ACCA, φιλοξένησε την εκδήλωση. Κατά τη συνάντηση δήλωσε ότι «δίνουμε σημαντική έμφαση στις συνεργασίες μας σε όλο τον κόσμο και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το ΣΟΕΛ». Ο κ. Χαρίλαος Αλαμάνος, πρόεδρος του ΣΟΕΛ, δήλωσε για την κοινή εταιρική σχέση: «Αυτή είναι μια νέα συναρπαστική ευκαιρία για τους νέους λογιστές στην Ελλάδα, η οποία θα είναι ευπρόσδεκτη στην αγορά».

Η Sony απέσπασε έξι διεθνείς διακρίσεις

Εξι βραβεία για ισάριθμα προϊόντα της απέσπασε η Sony στο πλαίσιο του διαγωνισμού που διοργανώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Εικόνας και Ηχου (EISA). Η κριτική επιτροπή της EISA για το 2009-2010 βράβευσε τη Sony για προϊόντα διαφορετικών κατηγοριών, από την ψηφιακή απεικόνιση και την προβολή βίντεο μέχρι για φορητά player και λογισμικό επεξεργασίας βίντεο. Τα βραβεία EISA 2009-2010 απενεμήθησαν στη Sony Europe για τα κάτωθι προϊόντα που κυκλοφόρησαν στην Ευρώπη: «Καλύτερο Personal Media Player» (WALKMAN NWZ-X1050/1060), «Καλύτερη Compact Camera» (Cyber-shot DSC-WX1), «Καλύτερη Βιντεοκάμερα HD» (Handycam HDR-XR520V/ XR520), «Καλύτερος Φακός Zoom» (G Lens 70-400mm F4-5.6 G SSM) και «Καλύτερος Βιντεοπροβολέας» (BRAVIA VPL-VW85). Στην ίδια διοργάνωση, το λογισμικό Vegas Pro 9 της Sony Creative Software ψηφίστηκε ως «Η καλύτερη λύση για την επεξεργασία HD Video». Η EISA είναι ο μεγαλύτερος δημοσιογραφικός οργανισμός για τα πολυμέσα στην Ευρώπη, με μέλη σχεδόν 50 περιοδικά ήχου, φορητών ηλεκτρονικών, βίντεο και φωτογραφίας από 19 χώρες της Ευρώπης.

Μελέτη για τα οικονομικά των εισηγμένων το 2008

Η νέα έρευνα της Grant Thornton σε θέματα Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΠΧΑ) για το 2009 έχει τίτλο «Συνοπτική παρουσίαση χρηματοοικονομικής κατάστασης εισηγμένων εταιρειών – χρήση 2008» και αναλύει τις επιδράσεις των ΔΠΧΑ στα χρηματοοικονομικά μεγέθη των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών επιχειρήσεων. Εξετάζει, παράλληλα, τον βαθμό επάρκειας της παρεχόμενης χρηματοοικονομικής πληροφόρησης για συγκεκριμένες γνωστοποιήσεις που απαιτούνται από τα ΔΠΧΑ.

Η έρευνα στηρίζεται στην ανάλυση των χρηματοοικονομικών μεγεθών, σε συνάρτηση με την εφαρμογή ορισμένων προτύπων που επηρέασαν τη χρηματοοικονομική εικόνα των επιχειρήσεων. Από την έρευνα διαπιστώνεται και κατά το 2008 η προσπάθεια που κατέβαλαν οι εταιρείες προκειμένου να βελτιώσουν τις παρεχόμενες γνωστοποιήσεις στις οικονομικές τους καταστάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή