Λιγότεροι – φτωχότεροι τουρίστες στα Χανιά

Λιγότεροι – φτωχότεροι τουρίστες στα Χανιά

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μείωση κατά 9,3% παρουσίασαν οι αφίξεις αλλοδαπών επισκεπτών στο αεροδρόμιο Χανίων στο διάστημα Μαρτίου – Αυγούστου 2009, σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, φθάνοντας τις 402.911, από 437.358 το 2008. Αυτό αναφέρεται σε έρευνα που εκπονήθηκε από το τμήμα Οικονομίας και Διοίκησης και το Εργαστήριο Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης με θέμα τις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης στον τουρισμό των Χανίων.

Σχετικά με το συνολικό χρηματικό ποσό που δαπανούν οι αλλοδαποί τουρίστες για τις διακοπές τους, το 33,3% του συνόλου των τουριστών περιόρισε τις δαπάνες του κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νομό Χανίων λόγω της οικονομικής κρίσης. Το 21,4% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και τις αγοραστικές συνήθειες στη διάρκεια των διακοπών τους. Αναφορικά με τα έξοδα για τοπικά προϊόντα και σουβενίρ που πραγματοποιούν οι αλλοδαποί τουρίστες στο νομό Χανίων, το 21,2% δήλωσε ότι είναι πολύ συγκρατημένοι στην αγορά παραδοσιακών προϊόντων, με τους Αγγλους να κάνουν τις περισσότερες περικοπές, κατά 57,9%. Σχετικά με τις μετακινήσεις των αλλοδαπών τουριστών στο νομό Χανίων σημειώθηκε μείωση στη χρήση των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων και ταξί κατά 20,2%. Σχετικά με τις δαπάνες στις ταβέρνες και στα εστιατόρια, παρατηρήθηκε μείωση προσέλευσης κατά 18,5% των αλλοδαπών τουριστών. Το 16,8% περιόρισε τη νυχτερινή του διασκέδαση σε κλαμπ και μπαρ και το 16,6% πραγματοποίησε λιγότερες ημερήσιες εκδρομές και κρουαζιέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή