O ΔΗΚΤΗΣ

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραίτηση Βερναρδάκη για τη μάχη του σταυρού

Την παραίτησή του υπέβαλε χθες από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ ο επικεφαλής του κ. Γ. Βερναρδάκης, προκειμένου να κατέλθει υποψήφιος στην ίδια εκλογική περιφέρεια στην οποία πολιτεύεται επί χρόνια και η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά. Η παρουσία του θα κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη μάχη για τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Ν. Δ. Διότι εκ της θέσεώς του αυτά τα πέντε χρόνια είχε στα χέρια του έναν από τους καλύτερους μηχανισμούς τοποθετήσεων ανέργων σε επιδοτούμενα προγράμματα. Παρ’ όλα αυτά, η κ. Πετραλιά υποστήριξε την υποψηφιότητα Βερναρδάκη στο εσωτερικό του κόμματος, αν και η ίδια ως πολιτική του προϊσταμένη μάλλον εκτεθειμένη είναι από την αδυναμία του ΟΑΕΔ να στήσει στοιχειωδώς τον διαδικτυακό χώρο για τη σύζευξη στην αγορά εργασίας που είχε υποσχεθεί η ίδια και ο προκάτοχός της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Νέα μεταβολή σημειώθηκε χθες στην κορυφή των κεφαλαιοποιήσεων του Χρηματιστηρίου. Η μετοχή του ΟΤΕ υπερκέρασε τον τίτλο του ΟΠΑΠ που υπέστη απώλειες 4,39%. Η χρηματιστηριακή αξία του ΟΤΕ διαμορφώθηκε στα 5,63 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην τρίτη θέση, με τον ΟΠΑΠ να ακολουθεί με 5,48 δισ. ευρώ κεφαλαιοποίηση. Στην πρώτη θέση, χωρίς να απειλείται, βρίσκεται η Εθνική Τράπεζα (13,9 δισ. ευρώ), στη δεύτερη είναι η Coca Cola με κεφαλαιοποίηση 5,99 δισ. ευρώ, ενώ η δεύτερη τράπεζα στην πρώτη πεντάδα είναι η Eurobank με χρηματιστηριακή αξία 5,14 δισ. ευρώ. Ακολουθούν αμέσως μετά Alpha Bank (4,27 δισ. ευρώ), Πειραιώς (3,81 δισ. ευρώ) και ΔΕΗ (3,66 δισ. ευρώ).

Ορφανά δρομολόγια

Πέντε εταιρείες κατέθεσαν προσφορές για την ανάληψη 11 τακτικών αεροπορικών δρομολογίων της Ελλάδας σε χώρες εκτός της Ε.Ε. που σήμερα εξυπηρετούνται από τις Ολυμπιακές Αερογραμμές. Πρόκειται για δρομολόγια που πραγματοποιούνται κατόπιν διακρατικών συμφωνιών και τα οποία η ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής αφήνει ορφανά. Οι εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον είναι η Aegean Airlines, Athens Airways, Hellas Jet και Hellenic Imperial και Olympic Air. Η υποβολή ενδιαφέροντος δεν έχει οικονομικό αντικείμενο και το μόνο που θα εξετάσει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας είναι η φερεγγυότητα των ενδιαφερομένων. Εκτιμάται έτσι ότι οι περισσότερες γραμμές θα περιέλθουν σε Olympic Air και Αegean.

Νομιμοποιούνται στο παρά πέντε

Αρον άρον προχωρεί η Γενική Γραμματεία Εμπορίου τις διαδικασίες νομιμοποίησης επιχειρήσεων χονδρεμπορίας και επεξεργασίας κρεάτων που λειτουργούν εκτός της κεντρικής κρεαταγοράς ή σε σούπερ μάρκετ. Με εγκύκλιο την οποία υπογράφει ο αρμόδιος γενικός γραμματέας κ. Δημήτρης Σκιαδάς και η οποία χαρακτηρίζεται «εξαιρετικά επείγουσα» ενεργοποιείται σχετική διάταξη του νόμου 3784/2009 (είναι ο νόμος για την αναβάθμιση της Επιτροπής Ανταγωνισμού) και οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις καλούνται να υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Το γεγονός ότι νομιμοποιούνται είναι θετικό υπό την έννοια ότι θα ελεγχθεί το εάν πληρούν τις προϋποθέσεις. Το ότι λειτουργούσαν όμως παρανόμως, χωρίς συνέπειες, είναι προβληματικό.

Η MIG συγκέντρωσε ήδη το 87,54% της Singular Logic

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε χθες το ενημερωτικό δελτίο της MIG Technology, θυγατρική της MIG, για την υποβολή της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης για τη SingularLogic. Ηδη η MIG Technology χωρίς να έχει ξεκινήσει ακόμη η χρονική διάρκεια της δημόσιας πρότασης, έχει συγκεντρώσει το 87,54% της SingularLogic, γεγονός που σημαίνει ότι το αργότερο μέχρι και την άλλη εβδομάδα θα έχει φθάσει το 90% του μετοχικού κεφαλαίου και θα καταστεί επιτυχημένη δημόσια πρόταση. Στόχος της MIG Technology είναι να οδηγήσει εκτός Χρηματιστηρίου τη SingularLogic, ενώ ανάλογο στόχο έχει πετύχει και η Infoquest που έχει συγκεντρώσει πάνω από το 90% της Rainbow που και αυτή με τη σειρά της θα διαγραφεί εντός του Σεπτεμβρίου από το ταμπλό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή