Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΧΑΕ

Αυξημένος ήταν ο όγκος των μετοχών της ΕΧΑΕ που άλλαξε χέρια κατά τη διάρκεια της δεύτερης χρηματιστηριακής συνεδρίασης του Σεπτεμβρίου. Η μητρική εταιρεία του χρηματιστηρίου ανακοίνωσε στη διάρκεια της εβδομάδας την επιστροφή κεφαλαίου, ενώ τα έσοδά της τον Σεπτέμβριο θα εμφανιστούν αυξημένα εξαιτίας του placement της Eurobank, αλλά και του μεγάλου αριθμού πακέτων που πραγματοποιούνται αυτό το μήνα. Να υπενθυμίσουμε ότι η ΕΧΑΕ έχει ήδη ετοιμάσει το νέο κανονιστικό πλαίσιο για την εκκαθάριση των συναλλαγών.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ

Η εισηγμένη εταιρεία Σαράντης δραστηριοποιείται σε αρκετές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και βιώνει από κοντά τη συμπεριφορά αυτών των αγορών απέναντι στη διεθνή ύφεση. Ωστόσο, η εισηγμένη εφαρμόζει από τις αρχές του 2009 αυστηρό πρόγραμμα περικοπής δαπανών και κόστους για να θωρακιστεί απέναντι στους κραδασμούς της οικονομικής κρίσης που έχει ενσκήψει και στην εγχώρια οικονομία. Η μετοχή σε εβδομαδιαία βάση κινήθηκε σε ανοδική τροχιά και κατέγραψε κέρδη σε ποσοστό 11,01%.

ΕΥΑΘ

Οι πρόωρες εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 έχουν παγώσει το πρόγραμμα αποκρατικοποίησης της ΕΥΑΘ. Θυμίζουμε ότι οι τρεις ενδιαφερόμενες κοινοπραξίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το 22% της εισηγμένης πριν από το διάγγελμα του πρωθυπουργού την 3η Σεπτεμβρίου για τις πρόωρες εκλογές πραγματοποιούσαν τον νομικό έλεγχο της επιχείρησης για να υποβάλουν στη συνέχεια τους φακέλους των δεσμευτικών προσφορών. Αυτήν την εβδομάδα, η μετοχή σημείωσε εβδομαδιαίες απώλειες σε ποσοστό 3,92%.

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ

Καλή εικόνα εμφάνισε η μετοχή της Εβροφάρμας στη διάρκεια της εβδομάδας. Ο τίτλος της βορειοελλαδίτικης επιχείρησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 4,21%. Οι εταιρείες γάλακτος, λόγω της ύφεσης που οδηγεί σε περιορισμό της κατανάλωσης, εμφανίζουν φέτος υστέρηση στα αποτελέσματά τους. Σε επίπεδο α΄ εξαμήνου του 2009, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στα 14,47 εκατ. έναντι 12,93 εκατ. ευρώ το 2008, αυξημένα κατά 11,93%. Το αποτέλεσμα μετά φόρων ήταν ζημίες ύψους 412.000 έναντι κερδών 48.000 ευρώ πέρυσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή