Συντομα

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eurobank: placement 26,3 εκατ. μετοχών

Μέσα σε λίγες μόλις ώρες ολοκληρώθηκε η διάθεση, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, των 26,3 εκατομμυρίων ιδίων μετοχών της Eurobank Efg, που αντιστοιχούν στο 4,87% του μετοχικού της κεφαλαίου. Η ζήτηση, κυρίως από ξένους οίκους, ήταν κάτι παραπάνω από σημαντική, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει τη γενικότερη αίσθηση ότι ο ελληνικός χρηματοπιστωτικός κλάδος επανέρχεται στις προτεραιότητες των θεσμικών επενδυτών του εξωτερικού.

Για την ιστορία, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η διάθεση των μετοχών της Eurobank έγινε στην τιμή των 9,55 ευρώ ανά πωλούμενη μετοχή, δηλαδή με έκπτωση 3,9% έναντι της τιμής κλεισίματος που είχε στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, η διάθεση των μετοχών ήταν πλήρως εγγυημένη από τον διεθνή επενδυτικό οίκο Goldman Sachs, ο οποίος ανέλαβε και τη διάθεσή τους.

Απολογισμός εταιρικής ευθύνης

Τον ετήσιο απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας εκδίδει η Cosmote για τέταρτη χρονιά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η έκδοση αυτή έχει ελεγχθεί και αξιολογηθεί από τον ανεξάρτητο διεθνή φορέα Global Reporting Initiative (GRI) και είναι αποτέλεσμα συνεργασίας εργαζομένων του Ομίλου Cosmote από επτά εταιρείες σε τέσσερις χώρες, καθώς αφορά δραστηριότητες Εταιρικής Υπευθυνότητας της Cosmote και της Γερμανός στην Ελλάδα, αλλά και των θυγατρικών τους στο εξωτερικό.

Τον Οκτώβριο το νέο σχέδιο της Εμπορικής

Τα βασικά στοιχεία του νέου επιχειρηματικού σχεδίου της Εμπορικής Τράπεζας θα ανακοινωθούν στις 7 Οκτωβρίου 2009. Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Εμπορική Τράπεζα έχει σχεδόν ολοκληρώσει το νέο επιχειρηματικό σχέδιο για την περίοδο 2010-2014.

Η Εμπορική Τράπεζα υπενθυμίζει ότι, με την από 26/2/2009 ανακοίνωσή της, όσον αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2008, είχε αναφέρει ότι βρίσκεται «σε διαδικασία επεξεργασίας ενός νέου επιχειρηματικού σχεδίου, καθώς το οικονομικό περιβάλλον κρίσης καθιστούσε επιβεβλημένη την αναθεώρηση του σχεδίου, που είχε ανακοινωθεί το 2007».

Η ανάγκη αναθεώρησης του επιχειρηματικού σχεδίου προέκυψε, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ως επακόλουθο της σημαντικής απόκλισης των πραγματικών οικονομικών συνθηκών, από τις παραδοχές οι οποίες είχαν αποτελέσει τη βάση εκπόνησης του σχεδίου, που κατέστη -ως εκ τούτου- αβάσιμο και ανεφάρμοστο.

Νέα έκδοση τριετούς ομολόγου 500 εκατ. ευρώ από την Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς ολοκλήρωσε με επιτυχία τη νέα έκδοση ομολόγου κυρίου χρέους τριετούς διάρκειας, ύψους 500 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΜΤΝ για την άντληση μεσομακροπρόθεσμων κεφαλαίων. Εκδότης του ομολόγου είναι η θυγατρική Piraeus Group Finance PLC. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, η διεθνής επενδυτική κοινότητα υποδέχθηκε την έκδοση με εξαιρετικό ενδιαφέρον, με το βιβλίο προσφορών να φτάνει τα 730 εκατ. ευρώ μέσα σε λίγες ώρες (υπερκάλυψη 1,5 φορά). Συμμετείχαν συνολικά 85 επενδυτές από 20 χώρες. Το νέο τριετές ομόλογο είναι σταθερού επιτοκίου με τοκομερίδιο 4% και θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου. Ανάδοχοι της έκδοσης ήταν οι Barclays, Citigroup, Natixis και UBS.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή