ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η «Κορρές» εισέρχεται στην αγορά της Β. Αμερικής

Με συνεργάτη τον πολυεθνικό κολοσσό Johnson & Johnson η «Κορρές» εισέρχεται στην αγορά της Βόρειας Αμερικής, ενώ την ίδια στιγμή τα προϊόντα της πωλούνται στην αεροπορική εταιρεία Delta Airlines. Επιπλέον, η εταιρεία, υλοποιώντας εκτεταμένο ερευνητικό πρόγραμμα, λανσάρει στην αγορά την πρώτη αντιγηραντική κρέμα με φυσικά συστατικά.

Συγκεκριμένα, η εισηγμένη προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας για την πώληση και διανομή των προϊόντων στη Β. Αμερική από τα υπάρχοντα κανάλια διανομής της Johnson & Johnson.

Τμήμα της συμφωνίας αποτελεί η ύπαρξη μιας μεταβατικής περιόδου, εκτιμώμενης διάρκειας μέχρι τον Ιανουάριο του 2011. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η «Κορρές» θα διανέμει τα προϊόντα της στη Βόρεια Αμερική μέσω της νεοσυσταθείσας θυγατρικής της εταιρείας Korres North America Ltd. Η οικονομική συμφωνία περιλαμβάνει μια αμοιβή ύψους 7,25 εκατ. δολ. κι ένα συνεχές πρόγραμμα απόδοσης δικαιωμάτων (royalties) επί των πωλήσεων των προϊόντων «Κορρές» στη Βόρεια Αμερική, από το 2011 έως και το 2019. Σε ό, τι αφορά τα δικαιώματα τα οποία θα αποδίδονται στην εταιρεία από το 2011 έως και το 2019, το συμφωνημένο ελάχιστο ύψος αυτών θα ανέλθει στα 10,25 εκατ. δολ.

Παράλληλα, η «Κορρές» υπέγραψε αποκλειστική συμφωνία με την αμερικανική Delta Air Lines -τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία παγκοσμίως- για τη διάθεση φυσικών προϊόντων στους επιβάτες της. Η συνεργασία είναι ενεργή από αρχές Αυγούστου και προβλέπει την προσφορά προϊόντων περιποίησης στους επιβάτες Business Elite Class.

Η Delta Air Lines εξυπηρετεί πάνω από 170 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως σε 368 προορισμούς. Η συμφωνία περιλαμβάνει τη συνεργασία των δύο εταιρειών σε εκδηλώσεις και προβολή προϊόντων.

«Η επιλογή της Delta Air Lines αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία να προβάλουμε τη δυναμική ανάπτυξης προϊόντων της ελληνικής αγοράς σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και να γνωρίσουν τα προϊόντα μας καινούργιοι καταναλωτές», αναφέρει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Κορρές.

Το Εργαστήριο Ερευνας & Ανάπτυξης «Κορρές» σε συνεργασία με το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών μελέτησε τη διαδικασία γήρανσης σε κυτταρικό επίπεδο μέσω του πρωτεασώματος. Η πενταετής αυτή έρευνα οδήγησε στη δημιουργία της πρώτης παγκοσμίως αντιγηραντικής κρέμας από φυσικά συστατικά, για την οποία εκκρεμεί η κατοχύρωση ευρεσιτεχνίας.