Εν συντομια

3' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσχεση εργασίας στη Μαξίμ – Περτσινίδης

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν από χθες οι εργαζόμενοι της εταιρείας Μαξίμ-Περτσινίδης. Το γεγονός αυτό γνωστοποίησε χθες η διοίκηση της εταιρείας, με σχετική ανακοίνωση προς τις χρηματιστηριακές αρχές, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση αυτή έχει ως συνέπεια την αδυναμία λειτουργίας της εταιρείας. Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί σε σειρά προβλημάτων που η εισηγμένη αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα, με κυριότερο τις αυξημένες υποχρεώσεις, αλλά και την ανυπαρξία εργασιών. Μέσα στο καλοκαίρι, η διοίκηση της Μαξίμ αποφάσισε το κλείσιμο του μοναδικού της εργοστασίου, υπό το βάρος των αυξημένων επισφαλειών, για να αναθεωρήσει εν συνεχεία την απόφαση αυτή, χάριν στην προσφορά άτοκου δανείου από τον βασικό μέτοχο, κ. Κων/νο Περτσινίδη. Ο τελευταίος, ο οποίος κατέχει το 39,74% των μετοχών της εισηγμένης, κατέβαλε σε πρώτη φάση το ποσό των 304.480 ευρώ, από το σύνολο των 620.000 ευρώ που αποτελούσαν τις υποχρεώσεις τής εταιρείας, έως τον περασμένο Ιούνιο.

Νέες πτήσεις από Αθήνα προς Μαδρίτη και Βιέννη και την απευθείας πτήση από τη Θεσσαλονίκη προς το Μιλάνο εγκαινιάζει η Aegean Airlines. Από τις 26 Οκτωβρίου 2009, θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Μιλάνο με τρεις απευθείας πτήσεις την εβδομάδα. Από 1ης Δεκεμβρίου 2009, η Aegean εγκαινιάζει μια καθημερινή πτήση προς και από τη Μαδρίτη. Από τις 10 Δεκεμβρίου προστίθεται στους προορισμούς της εταιρείας και η Βιέννη, η οποία θα συνδεθεί με την Αθήνα με 5 πτήσεις την εβδομάδα.

Ανοίγει την Πέμπτη η έκθεση Mostra Rota

Στις 17 Σεπτεμβρίου ανοίγει τις πύλες της στο νέο εκθεσιακό κέντρο η έκθεση Mostra Rota, μία από τις πλέον γνωστές εκθέσεις του ελληνικού εμπορίου ειδών οικιακής χρήσης, υαλικών, φωτιστικών, επίπλων και ειδών διακόσμησης. Στη φετινή έκθεση θα λάβουν μέρος πάνω από 450 εκθέτες. Η Mostra Rota λειτουργεί μόνο για εμπόρους, από τις 17 έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2009, στο Metropolitan EXPO Εκθεσιακό Κέντρο, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι ώρες λειτουργίας είναι καθημερινά και το Σαββατοκύριακο από τις 10.00 έως τις 20.00. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.mostrarota.gr. Η έκθεση διοργανώνεται από την εταιρεία ΡΟΤΑ Οργάνωση Εκθέσεων.

Φιλικά προϊόντα από τον κλάδο απορρυπαντικών

Ολοένα και εντείνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών στον κλάδο της παρασκευής απορρυπαντικών, προκειμένου να δημιουργήσουν νέα προϊόντα πιο φιλικά στο περιβάλλον, αλλά και πιο οικονομικά. Με αυτό ακριβώς τον σκοπό εισέρχεται στην αγορά και το νέο απορρυπαντικό ρούχων Ariel Excel Gel της εταιρείας P&G, για τη δημιουργία του οποίου απαιτήθηκαν πάνω από τρία χρόνια ερευνών.

Σύμφωνα με την παρασκευάστρια εταιρεία, το νέο προϊόν δρα αποτελεσματικά σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, ακόμη και στους 15 βαθμούς Κελσίου, λόγω των δραστικών παραγόντων που περιέχει η σύνθεσή του, γεγονός που επιτρέπει την εξοικονόμηση ενέργειας ακόμη και σε ποσοστό 70%. Επιπλέον, καθώς πρόκειται για υπερσυμπυκνωμένο προϊόν δεν απαιτείται η χρήση μεγάλης ποσότητας σε κάθε πλύση.

Ακριβώς για τον λόγο αυτό, το προϊόν διατίθεται σε μικρότερη συσκευασία σε σχέση με άλλα απορρυπαντικά, κάτι που επιτρέπει και τη χρήση λιγότερου πλαστικού.

Η Folli Follie βραβεύθηκε στη Θεσσαλονίκη

Η Folli Follie τιμήθηκε με βραβείο στην τελετή των Trade & Investment Leaders Awards by Helexpo & Stat Bank, στην κατηγορία Export Leaders / Υποκαταστήματα στο εξωτερικό. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του 5ου Business Forum της 74ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης και του ειδικού εκθεσιακού αφιερώματος Global Exchange, που είχε ως θέμα τις διεθνείς επενδύσεις. Στην ξεχωριστή εκδήλωση που βράβευσε επιχειρήσεις οι οποίες διακρίθηκαν για τις εξαγωγικές και επενδυτικές πρωτοβουλίες και επιδόσεις τους, η Folli Follie διακρίθηκε ως μία από τις τρεις κορυφαίες επιχειρήσεις στην κατηγορία Export Leaders / Υποκαταστήματα στο εξωτερικό. Τη Folli Follie εκπροσώπησε ο Strategic Planning & New Business Development Director της εταιρείας, κ. Johnnie Βούτσας, παραλαμβάνοντας το βραβείο του από τον γενικό διευθυντή της Helexpo, κ. Ιωάννη Παπακωνσταντίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή