Εν συντομια

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Μάιο 2010 στην Αθήνα η 1η «Tourism Expo»

Τη διοργάνωση της 1ης Διεθνούς Τουριστικής Εκθεσης «Tourism Expo», Διακοπές, Προορισμοί και Τουριστικό Real Estate, που θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 9 Μαΐου 2010 στο εκθεσιακό κέντρο Expo Athens, ανακοίνωσε η Real Events A. E. Η «Tourism Expo» θα παρουσιάσει σε διακριτούς χωροταξικά χώρους τις ενότητες των προορισμών, των τουριστικών επιχειρήσεων, των φορέων και του τουριστικού real estate. Η Real Events A. E. είναι η εταιρεία που αποτελεί τη συνένωση των δυνάμεων της «Xenia Εκθέσεις Συνέδρια Α. Ε.» και της Real Travel Media Group, οργανώτριας του «Tourism & Property Show».

Σημειώνεται ότι εμπορική διευθύντρια της εταιρείας ανέλαβε η κ. Ελενα Μαργαροπούλου. Επίσης, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της εταιρείας ανακοινώθηκε ότι στις 13 και 14 Οκτωβρίου θα διοργανωθεί Road Show στη Μόσχα και στις 11 Νοεμβρίου, το διεθνές συνέδριο «Tourism & Property» στο Λονδίνο.

Εμπορική

Στο 93,71% διαμορφώνεται το ποσοστό συμμετοχής της Εμπορικής Τράπεζας στο μετοχικό κεφάλαιο της Emporiki Bank -Cyprus, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της στην Κύπρο. Το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της Emporiki Bank – Cyprus μετά την ολοκλήρωση της αύξησης διαμορφώθηκε σε 40,77 εκατ. ευρώ και αντιστοιχεί σε 23.843.373 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας ευρώ 1,71 ανά μετοχή.

Ανταμοιβή επιβατών από την Β.Α.

Η British Airways ανακοίνωσε ότι προσφέρει για πρώτη φορά τη δυνατότητα στους επιβάτες που πετούν με εισιτήριο οικονομικής θέσης να κερδίσουν πόντους στο πρόγραμμα Executive Club -το πρόγραμμα ανταμοιβής των επιβατών που ταξιδεύουν συστηματικά με την British Airways- και να ανεβούν στην κλίμακα των μπλε, ασημένιων και χρυσών καρτών των frequent flyers. Η British Airways καθιέρωσε νέα οφέλη για τα 4 εκατ. μέλη του Executive Club.

Σύμφωνα με αυτά, οι κάτοχοι ασημένιων και χρυσών καρτών θα διατηρούν πιο εύκολα την κάρτα τους και τα προνόμια που αυτή συνεπάγεται, όπως η πρόσβαση στα 150 lounges της British Airways ανά τον κόσμο και στα έξι καινούργια Galleries lounges στο Terminal 5 της British Airways, για τα οποία επενδύθηκαν 60 εκατ. στερλίνες.

Διευκρινίσεις προς το Χ.Α. από τη Μαξίμ-Περτσινίδης

Διευκρινίσεις προς τις χρηματιστηριακές αρχές παρείχε η Μαξίμ-Περτσινίδης σχετικά με την αδυναμία της εταιρείας να παραμείνει εν λειτουργία, μετά την απόφαση του προσωπικού της να προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας. Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της εταιρείας είναι περίπου 600.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 220.000 ευρώ αφορούν μισθούς για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και το δεκαπενθήμερο Σεπτεμβρίου. Οι υποχρεώσεις της εταιρείας δεν ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ, ενώ τα περιουσιακά της στοιχεία αγγίζουν τα 20 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση της Μαξίμ διαμηνύει ότι θα προχωρήσει άμεσα προς είσπραξη των απαιτήσεων που έχει από την αγορά ώστε να καταβάλει μέρος τους στο προσωπικό της, αφού προηγήθηκαν ανεπιτυχείς προσπάθειες για σύναψη δανείου με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Επισημαίνεται ότι η άρνηση των τραπεζών να προεξοφλούν τις επιταγές πελατείας και η αύξηση του πλαφόν παρακράτησης αυτών που έφτασε το 20% της αξίας τους οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια στην αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεών της και σημειώνεται ότι δυνατότητες χρηματοδότησης δεν διαφαίνονται από καμία πλευρά.

Συνέδριο για Διαχείριση Πιστωτικού Κινδύνου

Το θέμα της Διαχείρισης Πιστωτικού Κινδύνου θα συζητήσουν 10 επικεφαλής εταιρειών στη διάρκεια του 2ου Συνεδρίου Credit Risk Management που οργανώνει η ICAP Group, στο ξενοδοχείο DivaniI Caravel την Τρίτη 6 Οκτωβρίου. Στους φετινούς ομιλητές συγκαταλέγονται ο Stephen Schaefer, καθηγητής Οικονομικών του London Business School, ο Richard J. Hunter, διευθύνων σύμβουλος της Fitch Ratings και ο Francois Meunier, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Coface. Τις ομιλίες τους θα ακολουθήσει η παρουσίαση των ευρημάτων σχετικής μελέτης της ICAP Group, η οποία χαρτογραφεί την εξέλιξη της Πιστοληπτικής Ικανότητας των ελληνικών εταιρειών με τα πιο πρόσφατα οικονομικά στοιχεία Ασυνέπειας από τον Ιούλιο του 2008 έως τον Ιούλιο του 2009. Τέλος, θα οργανωθούν δύο συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης που θα αφορούν αφενός το Factoring και, αφετέρου, το τι αναμένουν οι CEOs από τις οικονομικές διευθύνσεις των εταιρειών τους σχετικά με τη διαχείριση πιστοληπτικού κινδύνου σε περιόδους κρίσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή