ΕΤΕ: εισέπραξε 11 εκατ. με πώληση ιδίων μετοχών

ΕΤΕ: εισέπραξε 11 εκατ. με πώληση ιδίων μετοχών

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πώληση 515.199 ιδίων μετοχών, μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, προχώρησε χθες η Εθνική Τράπεζα.

Οι μετοχές πωλήθηκαν στην τιμή των 21,40 ευρώ ανά μετοχή και από τη συναλλαγή η Εθνική εισέπραξε 11 εκατ. ευρώ. Πλέον η Εθνική δεν διαθέτει καμία ίδια μετοχή, ενώ υπογραμμίζεται ότι οι τράπεζες που μετέχουν στο κυβερνητικό σχέδιο ενίσχυσης της ρευστότητας δεν επιτρέπεται να υλοποιούν προγράμματα αγοράς ιδίων μετοχών. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο, αμέσως μόλις παγιώθηκε η ανάκαμψη των κεφαλαιαγορών, η Εθνική Τράπεζα είχε προχωρήσει στη διάθεση 5.954.000 ιδίων μετοχών σε θεσμικούς επενδυτές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μέσω ταχείας διαδικασίας βιβλίου προσφορών.

Παράλληλα, με στόχο την άντληση ρευστότητας για τη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα και το εξωτερικό η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε την πρόθεσή της για την έκδοση καλυμμένων ομολογιών. Αρχικά η τράπεζα σχεδιάζει να αντλήσει από τις αγορές μέσω της έκδοσης ομολόγων περί τα 1,5 δισ. ευρώ, ενώ ο μεσοπρόθεσμος στόχος της Εθνικής είναι μέσω του προγράμματος έκδοσης καλυμμένων ομολογιών να αντλήσει κεφάλαια συνολικού ύψους 10 δισ. ευρώ. Ανάδοχοι της έκδοσης θα είναι η Deutsche Bank, η Unicredit καθώς επίσης και η Morgan Stanley, η Royal Bank of Scotland και η Societe Generale.

Ο όμιλος ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο του 2009 κέρδη ύψους 708 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο πτώση κατά 13%. Τα κέρδη του ομίλου για το δεύτερο τρίμηνο ανήλθαν στα 391 εκατ. ευρώ σημειώνοντας σημαντική αύξηση κατά 23% σε σχέση με τα κέρδη του πρώτου τριμήνου (317 εκατ. ευρώ). Τα καθαρά κέρδη από τις δραστηριότητες στην Ελλάδα σημείωσαν αύξηση κατά 41% ενώ αύξηση κατά 10% σημείωσαν τα κέρδη της Finansbank.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή