ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αερομαχία Olympic Air – Aegean Airlines

Σε τροχιά σύγκρουσης βρίσκονται από χθες οι δύο μεγάλοι εγχώριοι αερομεταφορείς, Olympic Air και AegeaAirlines, εξαιτίας των άγονων εσωτερικών αερογραμμών και των πτήσεων προς την Τουρκία.

Ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος υποστήριξε ότι η Αegeaαπέκτησε τη δυνατότητα να πραγματοποιεί επτά πτήσεις την εβδομάδα προς την Κωνσταντινούπολη με παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών, εν κρυπτώ, εν αγνοία του υπουργείου Μεταφορών και κατά παρέκκλιση της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας – Τουρκίας που εξασφάλιζε κατ’ αποκλειστικότητα στην κρατική Ολυμπιακή Αεροπορία την πραγματοποίηση πτήσεων προς τη γείτονα. Επίσης, υποστήριξε ότι οι όροι του διαγωνισμού για τις άγονες εσωτερικές πτήσεις που ακυρώθηκε την Τετάρτη από το υπουργείο Μεταφορών ευνοούσαν την εταιρεία του κ. Βασιλάκη.

Η Αegeaαπό την πλευρά της υποστηρίζει ότι απέκτησε τη δυνατότητα να πραγματοποιεί δρομολόγια προς την Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο μιας νέας διακρατικής συμφωνίας, μέσω της οποίας αυξήθηκε η συχνότητα πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών. Τη νέα συμφωνία αξιοποίησαν άλλωστε και δύο τουρκικές αεροπορικές εταιρείες. Το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι η συμφωνία ήταν γνωστή σε όλους και η συμμετοχή των στελεχών του στις διαβουλεύσεις ήταν συμβουλευτική και επιβάλλεται για όλες τις διακρατικές συμφωνίες.