O ΔΗΚΤΗΣ

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγνωστος ο αριθμός αυτών που διορίσθηκαν μέσω stage

Ούτε πρωτόκολλο ούτε κατάλογος ονομάτων με τοποθετήσεις ανέργων σε προγράμματα stage υπάρχει στον ΟΑΕΔ, που έχει την αρμοδιότητα της επιλογής και των εγκρίσεων. Τα παράδοξα ανέφεραν στην «Κ» ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλος και ο κ. Μ. Κοντοπάνος, μέλος του Δ. Σ. του ΟΑΕΔ. Ουδεμία από τις αρμόδιες διευθύνσεις έχει εικόνα για το πόσοι και ποιοι διορίστηκαν σε θέσεις προσωρινής απασχόλησης μέσω των προγραμμάτων stage. Την όλη ευθύνη φέρεται πώς είχε συνεργάτης από τη Γραμματεία Διοικητή. Πάντως, o πρόεδρος της ΓΣΕΕ έσπευσε να προειδοποιήσει τον διοικητή του ΙΚΑ, στον οποίο πρόσφατα απεστάλη η τελευταία κούτα με ονόματα τοποθετήσεων, να λάβει υπόψη ότι διορισμοί της διοίκησης του ΟΑΕΔ μετά την ημερομηνία παραίτησης του κ. Γ. Βερναρδάκη, στις 7 Σεπτεμβρίου, δεν νομιμοποιούνται.

Παραμένει για 12 ακόμη μήνες στην κατηγορία των ανεπτυγμένων αγορών το ελληνικό Χρηματιστήριο, έπειτα από ενημέρωση του αγγλικού οίκου αξιολόγησης FTSE προς τη διοίκηση του Χ. Α. Να σημειώσουμε ότι τα κριτήρια κατάταξης συνολικά είναι 21 και το Χρηματιστήριο της Αθήνας θα είναι υπό παρακολούθηση (watch list) αφού ο αγγλικός οίκος έχει ζητήσει να βελτιωθούν 4 κριτήρια που αφορούν τις ανοιχτές πωλήσεις, την ύπαρξη ομαδικών κωδικών για τους ξένους επενδυτές (omnibus accounts), τον δανεισμό μετοχών και τις συναλλαγές εκτός χρηματιστηρίου. Η διοίκηση του Χ. Α. ενημέρωσε τον αγγλικό οίκο ότι έχουν ικανοποιηθεί τα παραπάνω αιτήματα με την εφαρμογή της κοινοτικής νομοθεσίας για την ΜifiD.

Για το καλό και των ίδιων

Πολλά είναι αυτά που προβληματίζουν τους τραπεζίτες για την πορεία της οικονομίας και της αγοράς. Ωστόσο, αν υπάρχει ένα στοιχείο το οποίο ξεχωρίζουν και το οποίο παρακολουθούν με πολύ μεγάλη προσοχή είναι η ανεργία. Βλέπετε, η συσχέτιση ανεργίας – επισφαλειών είναι μεγάλη και κάθε αύξηση του αριθμού των ανέργων οδηγεί άμεσα σε αύξηση των καθυστερήσεων. Και δυστυχώς τα νέα από το μέτωπο αυτό δεν είναι διόλου θετικά, κάτι που κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι τα χειρότερα δεν είναι πίσω μας, αλλά εμπρός. Για τον λόγο αυτό, και για να αποφευχθούν τα χειρότερα, πολλοί τραπεζίτες θεωρούν ότι η στήριξη των επιχειρήσεων και η αναχαίτιση της ανεργίας πρέπει να αποτελέσει τον υπ’ αριθμό 1 στόχο. Για το καλό τους…

Πήγαν με λίστες αντί με λύσεις

Η προειδοποίηση που επαναλαμβάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για όσους σπεύδουν να ράψουν κοστούμια δεν αφορά μόνο όσους αυτοπροτείνονται -συνήθως- για διάφορες θέσεις του ευρύτερου κυρίως δημόσιου τομέα, αλλά και κάποιους συνδικαλιστές που «μοιράζουν» θέσεις στις υπηρεσίες τους. Πρόσφατα, κάποιοι εξ αυτών εκλήθησαν στην Ιπποκράτους για να καταθέσουν τις απόψεις τους για τεχνικά θέματα που αφορούν τη λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Αντί της τεχνογνωσίας τους, οι εν λόγω κύριοι προσκόμισαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ τις προτάσεις τους για τους νέους προϊσταμένους Εφοριών. Από την κουβέντα, οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου διαπίστωσαν ότι αυτή ήταν η μόνη τεχνογνωσία που διέθεταν και αφού τους ευχαρίστησαν απευθύνθηκαν σε άλλους.

Θα… πληρώνουν σε λίγο για τις άγονες γραμμές

Συνεχίσθηκαν οι μειοδοτικές προσφορές για τις άγονες αεροπορικές γραμμές. Μετά την Aegean, που καλύπτει τις άγονες γραμμές στο 50% της επιδότησης που λαμβάνει η Ολυμπιακή, χθες η HellasJet, ένας εκ των συμμετεχόντων στον σχετικό διαγωνισμό, γνωστοποίησε ότι μπορεί να καλύψει 12 γραμμές από το σύνολο των 24 προς δημοπράτηση, χωρίς επιδότηση από το ελληνικό δημόσιο. Η προσφορά ισχύει από 1ης Οκτωβρίου μέχρι την ανεύρεση του οριστικού αναδόχου και η ίδια η εταιρεία χαρακτήρισε ως «κοινωνική προσφορά» την πρότασή της που δεν μπορεί να αρνηθεί η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας. Ετσι όπως εξελίσσεται η υπόθεση, σε λίγο θα βρεθούν αερομεταφορείς που θα πληρώνουν για να αναλάβουν τις άγονες αεροπορικές γραμμές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή