«Πόλεμος» εταιρειών για τις πτήσεις προς Τουρκία

«Πόλεμος» εταιρειών για τις πτήσεις προς Τουρκία

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ της Olympic Air και της AegeaAirlines προκάλεσε η άδεια που εξασφάλισε η δεύτερη από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για να πραγματοποιεί επτά πτήσεις την εβδομάδα προς την Κωνσταντινούπολη. Ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος υποστήριξε ότι η Αegeaαπέκτησε αυτή τη δυνατότητα με παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών, εν κρυπτώ και κατά παρέκκλιση της διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας – Τουρκίας που εξασφάλιζε κατ’ αποκλειστικότητα στην κρατική Ολυμπιακή Αεροπορία την πραγματοποίηση πτήσεων προς τη γείτονα. Επίσης, υποστήριξε ότι οι όροι του διαγωνισμού για τις άγονες εσωτερικές πτήσεις που ακυρώθηκε από το υπουργείο Μεταφορών ευνοούσαν την Αegean.

Η Αegeaαπό την πλευρά της υποστηρίζει ότι απέκτησε τη δυνατότητα να πραγματοποιεί δρομολόγια προς την Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο μιας νέας διακρατικής συμφωνίας, μέσω της οποίας αυξήθηκε η συχνότητα πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών. Τη συμφωνία αξιοποίησαν και δύο τουρκικές εταιρείες. Το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι η συμφωνία ήταν γνωστή σε όλους, η συμμετοχή των στελεχών του στις διαβουλεύσεις ήταν συμβουλευτική και επιβάλλεται για όλες τις διακρατικές συμφωνίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή