Τιμητικές διακρίσεις για τον όμιλο ΤΙΤΑΝΑ

Τιμητικές διακρίσεις για τον όμιλο ΤΙΤΑΝΑ

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τα εύσημα του Α+ (άριστα με «τόνο») στον Ομιλο ΤΙΤΑΝΑ και για τον περσινό Ετήσιο Απολογισμό Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2007, πρόσφατα, η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα και τον απολογισμό της για το έτος 2008. Η αξιολόγηση των στοιχείων του περιεχομένου του και η πιστοποίησή τους είναι σύμφωνη με τα πρότυπα της Διεθνούς Πρωτοβουλίας GRI (www.titan-cement. com και www.titan.gr). Η δημοσίευση έγινε ταυτόχρονα με τον γενικό απολογισμό και τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα 2008 και με την επισήμανση του διευθύνοντος συμβούλου κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλου, ότι «μολονότι ο οικονομικός απολογισμός και ο απολογισμός εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και βιώσιμης ανάπτυξης εμφανίζονται ως δύο ανεξάρτητοι απολογισμοί, πρέπει να εξετάζονται ως ένα ενιαίο σύνολο» επιβεβαιώνοντας έτσι τη δέσμευση του Ομίλου ότι «το ανθρώπινο δυναμικό και η εταιρική κοινωνική ευθύνη αποτελούν έναν από τους δεδηλωμένους τέσσερις στρατηγικούς άξονες» που ακολουθεί.

Το 2008 -με την οικονομική κρίση σε εξέλιξη- έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη της συνεργασίας, της συλλογικής δράσης και της συλλογικής ευθύνης, τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και σε εταιρικό. Μέσα σε αυτό το πνεύμα είχε την καινοτόμο πρωτοβουλία να διοργανώσει στη χώρα μας το 1ο Πανελλαδικό Φόρουμ Ενδιαφερομένων Πολιτών. Τα συμπεράσματα τα οποία προέκυψαν -όπως και οι προτεραιότητες που τέθηκαν- έγιναν «πυξίδα» για τον μελλοντικό σχεδιασμό και τις δράσεις της εταιρείας.

Στο φόρουμ πήραν μέρος εργαζόμενοι της εταιρείας, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών σωματείων, οικονομικοί αναλυτές, επενδυτές και μέτοχοι, προμηθευτές και εργολάβοι, πελάτες, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της ακαδημαϊκής ενότητας, των ΜΜΕ και ΜΚΟ – όπως της Διεθνούς Διαφάνειας, WWF, Greenpeace, Praksis. Σημειώνεται ότι ο ΤΙΤΑΝΑΣ ζήτησε να γίνει η αξιολόγηση του φόρουμ βάσει του πρότυπου ΑΑ 1000 Stakeholders’ Engagement System, υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή του να αξιοποιεί τις άριστες πρακτικές σε διεθνές επίπεδο.

Ο απολογισμός 2008 αξιολογήθηκε -όπως και πέρυσι- από την DΝV -Det Norske Veritas-και την KPMG και εκπληρώνει, παράλληλα, το επίπεδο Α+ του GRI. Αλλωστε, ο ΤΙΤΑΝΑΣ κατέλαβε την πρώτη θέση και μεταξύ των 100 μεγαλύτερων εταιρειών στη χώρα μας σύμφωνα με την αξιολόγηση Accountability Rating Greece-2008, ενώ και στην αντίστοιχη αξιολόγηση το 2007 είχε κατακτήσει την τρίτη θέση. Είναι «πολυνίκης» των Βραβείων Επενδυτικών Σχέσεων της εταιρείας Capital Link, αφού απέσπασε πέντε εξ αυτών. Επιπλέον, από την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων της οποίας ο ΤΙΤΑΝΑΣ είναι και ιδρυτικό μέλος (1962), της απενεμήθη τιμητική διάκριση για την κοινωνική υπευθυνότητα που έχει επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στο έργο της ΕΕΔΕ.

Και, επειδή πίσω από τα βραβεία υπάρχουν συνήθως ικανοί και «ψυχωμένοι» άνθρωποι, το πρώτο βραβείο για τον «Καλύτερο διευθυντή Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης» απενεμήθη στην διευθύντρια κ. Μαρία Αλεξίου για τον ΤΙΤΑΝΑ, στο πλαίσιο του συνεδρίου CEO & CSR 2009: Επιχειρήσεις και κράτος σφυρηλατούν το Πράσινο New Deal. Αυτά τα λίγα -αποσπασματικά και χωρίς ίχνος ιεράρχησης- αναφέρουμε για τον έγκυρο και υποδειγματικό Απολογισμό Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης 2008 του υπεραιωνόβιου -107 ετών- Ομίλου ΤΙΤΑΝ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή