Αλλαξε χέρια το 20% της ΝΕΛ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα χέρια του επενδυτή Μιλτιάδη – Μιχαήλ Βάγγερ βρίσκεται πλέον το 20% της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (ΝΕΛ) έναντι ποσού 14,9 εκατ. ευρώ. Ο κύριος Βάγγερ, μέσω της εταιρείας Antelope Shipping Carrier INC αγόρασε 28.374.285 μετοχές οι οποίες αντιστοιχούν στο 19,98% του μετοχικού πακέτου της ΝΕΛ.

Υστερα από την εξέλιξη αυτή, η οποία παρέμεινε κρυφή έως το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, οπότε και ανακοινώθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο Απόστολος Βεντούρης διαθέτει ποσοστό μικρότερο του 5% στην εταιρεία. Επίσης, μέτοχοι της ΝΕΛ είναι η τράπεζα Millennium με περίπου 9%, η εταιρεία MFGlobal με έδρα το Λονδίνο και ο κ. Απόστολος Βεντούρης.

«Βλέπουν» τράπεζα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πίσω από τον επενδυτή κύριο Βάγγερ πιθανότατα βρίσκεται συγκεκριμένο επενδυτικό σχήμα ή ακόμη και τράπεζα. Ωστόσο, όπως σημείωσαν στην «Κ» τραπεζικοί αλλά και κύκλοι της ακτοπλοΐας «δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί κάποιος επενδυτής θα μπορούσε να πληρώσει 15 εκατ. ευρώ για μια εταιρεία που βρίσκεται εκτός ταμπλό και έχει παθητικό» και συμπλήρωσαν: «Εκτός και αν πίσω από την κίνηση βρίσκεται συγκεκριμένη τράπεζα. Εξάλλου όλοι γνωρίζουν ότι η ΝΕΛ το τελευταίο διάστημα προσπαθούσε εναγωνίως να πετύχει αναδιάρθρωση των δανείων της».

Να σημειωθεί ότι τα περισσότερα δάνεια της ΝΕΛ είναι με την τράπεζα Millennium, ενώ ένα ελάχιστο μέρος τους, που αφορά το μικρό ταχύπλοο «Αίολος Κεντέρης» είναι με την τράπεζα FΒΒ.

Ο Απόστολος Βεντούρης, που είναι και πρόεδρος της Ενωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας (ΕΕΑ), σε επικοινωνία που είχε με την «Κ», αρνήθηκε να σχολιάσει την πώληση του 20% της εταιρείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΕΛ, ο Απόστολος Βεντούρης θα είναι πρόεδρος της ΝΕΛ, ενώ χρέη διευθύνοντος συμβούλου θα αναλάβει ο Μιλτιάδης – Μιχαήλ Βάγγερ έχοντας δίπλα του, ως εντεταλμένο σύμβουλο (CEO), τον κ. Γιάννη Αβραντίνη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή