Βωβός: Συνδεδεμένα γήπεδο-εμπορικό κέντρο

Βωβός: Συνδεδεμένα γήπεδο-εμπορικό κέντρο

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εν αναμονή της οριστικής απόφασης του ΣτΕ αναφορικά με την «τύχη» του εμπορικού κέντρου της Μπάμπης Βωβός στον Βοτανικό βρίσκεται η διοίκηση της εταιρείας. Χθες προχώρησε στην έκδοση διευκρινιστικής, ανακοίνωσης, μετά τη χορήγηση οικοδομικής άδειας για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στην ίδια περιοχή, στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας. Η εταιρεία επανέλαβε για ακόμα μια φορά ότι τα δύο έργα (γήπεδο και εμπορικό κέντρο) είναι άρρηκτα συνδεδεμένα και πως η άδεια που εκδόθηκε για το γήπεδο συνδέεται με την κατασκευή του εμπορικού κέντρου.

Ωστόσο, δεδομένου του ότι το έργο κατασκευής του εμπορικού έχει διακοπεί από τις αρχές του έτους, λόγω της εκδίκασης της προσφυγής στο ΣτΕ, η Μπ. Βωβός προειδοποίησε ότι εφόσον η επένδυσή της εν τέλει δεν ολοκληρωθεί, θα διεκδικήσει αποζημιώσεις από τον Δήμο Αθηναίων. Υπενθυμίζεται ότι η εισηγμένη είχε προχωρήσει στη δωρεά μέρους της έκτασής της, προκειμένου να βρεθεί ο απαιτούμενος χώρος για την κατασκευή του γηπέδου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Εφόσον, λοιπόν, ακυρωθεί η επένδυσή της, θα προχωρήσει σε ανάκληση της παραπάνω δωρεάς, κάτι που σημαίνει ότι η εκδοθείσα οικοδομική άδεια θα αφορά έκταση που πλέον δεν θα είναι στην κυριότητα του Δήμου Αθηναίων. Εναλλακτικά, η Μπ. Βωβός θα αξιώσει αποζημίωση (χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το κόστος του εκτελεσθέντος έργου) που έχει προσδιοριστεί σε ποσό της τάξεως των 280 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, ο όμιλος της Μπ. Βωβός παρουσίασε ζημίες έναντι κερδών κατά το πρώτο εξάμηνο του 2009, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι ζημίες διαμορφώθηκαν σε 6,2 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 34,8 εκατ. ευρώ κατά το 2008. Τα έσοδα του ομίλου ανήλθαν σε 27,3 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μικρή μείωση κατά 1,2%, ενώ τα έσοδα από πωλήσεις οικιστικών ακινήτων διαμορφώθηκαν σε 1,2 εκατ. ευρώ από 4,3 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2008.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή