Κινήσεις για κατάσχεση πλοίων του Αγούδημου

Κινήσεις για κατάσχεση πλοίων του Αγούδημου

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις νομικές διαδικασίες, προκειμένου να κατασχεθούν τα πλοία της εταιρείας GA Ferries του Γεράσιμου Αγούδημου, προχωρούν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εταιρείες που προμηθεύουν με καύσιμα τα πλοία καθώς και ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ Α.Ε.).

Πρόκειται για τις εταιρείες ΕΚΟ, Mamidoil και Sanco, οι οποίες μαζί με τον ΟΛΠ ζητούν την κατάσχεση των επιβατηγών πλοίων, Ροδάνθη, Μαρίνα, Ανθή – Μαρίνα, Ρομίλντα και Δημητρούλα λόγω χρεών της εταιρείας.

Εως αργά χθες το βράδυ, η συγκεκριμένη πληροφορία δεν είχε διαψευσθεί από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας (ΥΕΝ).

Ναυτιλιακοί κύκλοι ανέφεραν στην «Κ» ότι εφόσον οι εταιρείες προχωρήσουν στην κατάσχεση των πλοίων του κυρίου Αγούδημου, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, ελλοχεύει ο κίνδυνος να μείνουν χωρίς δρομολόγια ορισμένα μικρά νησιά της «άγονης» γραμμής, καθώς θα είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν πλοία που θα αντικαταστήσουν τα κατασχεμένα.

Να σημειωθεί ότι εδώ και μήνες η εταιρεία του κυρίου Αγούδημου βρισκόταν πάντοτε στο «κόκκινο» και οι εταιρείες πετρελαιοειδών απειλούσαν να σταματήσουν τη ροή καυσίμων ή ακόμη και να προχωρήσουν σε κατάσχεση, χωρίς, όμως, να κάνουν πράξη τις απειλές τους καθώς το ΥΕΝ παρενέβαινε «πυροσβεστικά» αφού χρειαζόταν τα πλοία για να καλυφθούν οι γραμμές των μικρών νησιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή