Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Motor Οil

Αυξημένο συναλλακτικό ενδιαφέρον παρουσίασε την τελευταία χρηματιστηριακή εβδομάδα η μετοχή της Motor Oil, καθώς περισσότερες από 1,6 εκατ. μετοχές άλλαξαν χέρια. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στο κλείσιμο της συμφωνίας με την Shell, που ανακοινώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Χρηματιστήριο. Πιο συγκεκριμένα, η εισηγμένη εταιρεία Motor Oil εξαγόρασε το δίκτυο των 700 πρατηρίων και αποθηκευτικών χώρων, αλλά και το 49% της εμπορίας αεροπορικών καυσίμων της Shell έναντι τιμήματος 219 εκατ. ευρώ.

Lamda Development

Ανέκαμψε η μετοχή της Lamda Development, καταγράφοντας εβδομαδιαία κέρδη σε ποσοστό 10,66%. Δεν έχει μεταβληθεί το αρνητικό κλίμα στον κλάδο της διαχείρισης ακινήτων στην Ελλάδα, λόγω της ύφεσης. Ωστόσο, η θυγατρική του ομίλου της Eurobank εμφάνισε ικανοποιητικά κέρδη στη διάρκεια του α΄ εξαμήνου του 2009. Στις επενδύσεις της εισηγμένης περιλαμβάνονται δύο εμπορικά και ψυχαγωγικά κέντρα, τέσσερα οικιστικά συγκροτήματα στην Ελλάδα και στη Ρουμανία και έξι συγκροτήματα γραφείων.

Αspis Βank

Οι δυσάρεστες εξελίξεις για τους εργαζομένους του ασφαλιστικού βραχίονα του ομίλου της Ασπίδος επηρέασαν, όπως ήταν αναμενόμενο, τη χρηματιστηριακή συμπεριφορά της μετοχής της Aspis Bank. O τραπεζικός τίτλος υπέστη απώλειες 12,96% με αρκετά μεγάλο όγκο συναλλαγών, ενδεικτικό της ανησυχίας των επενδυτών μετά το κλείσιμο των ασφαλιστικών εταιρειών του ομίλου Ψωμιάδη. Να σημειωθεί ότι η τράπεζα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου.

Εurobank

Αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση της κεφαλαιοποίησης του Χρηματιστήριο Αθηνών η Eurobank αυτή την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε. Η μετοχή της τράπεζας κατέγραψε εβδομαδιαία κέρδη 11,11%. Η χρηματιστηριακή αξία της Eurobank, με βάση το κλείσιμο της συνεδρίασης της Πέμπτης, διαμορφώνεται στα 5,655 δισ. ευρώ και βρίσκεται πίσω από την Εθνική Τράπεζα, με κεφαλαιοποίηση 14,09 δισ. ευρώ και την Coca-Cola, που έχει κεφαλαιοποίηση 6,37 δισ. ευρώ. Επίσης, η Moody’s αναβάθμισε τη θυγατρική της τράπεζα στη γειτονική Τουρκία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή