Μικρή πτώση στη ζήτηση γυναικείων – ανδρικών υποδημάτων

Μικρή πτώση στη ζήτηση γυναικείων – ανδρικών υποδημάτων

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριακή πτώση της ζήτησης στην αγορά ανδρικών και γυναικείων υποδημάτων το 2008 καταγράφει κλαδική μελέτη της ICAP. Στην Ελλάδα, η παραγωγή δερμάτινων υποδημάτων μειώνεται σταδιακά, λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής. Τα δερμάτινα γυναικεία υποδήματα κάλυψαν το 67% της εξεταζόμενης αγοράς.

Ο κλάδος χαρακτηρίζεται από έντονο ανταγωνισμό κυρίως λόγω των εισαγόμενων φθηνών προϊόντων που προέρχονται κατά κύριο λόγο από χώρες της Απω Ανατολής.

Το συνολικό μέγεθος της εγχώριας αγοράς αυξήθηκε την περίοδο 1998-2004, ενώ την περίοδο 2005-2008 ακολούθησε φθίνουσα πορεία. Ειδικότερα, το 2008 σημείωσε οριακή μείωση 0,4% σε σχέση με το 2007. Οι εισαγωγές ανδρικών και γυναικείων δερμάτινων υποδημάτων ακολούθησαν ανοδική πορεία την περίοδο 1998-2008, εμφανίζοντας μέσο ετήσιο ρυθμό μεταβολής 3,4%.

Διαχρονικά η κατανάλωση γυναικείων υποδημάτων κυμαίνεται σε υψηλότερα επίπεδα από την αντίστοιχη των ανδρικών. Συγκεκριμένα, το 2008 εκτιμάται ότι τα δερμάτινα γυναικεία υποδήματα συγκέντρωσαν το 67% της εξεταζόμενης αγοράς. Τα ανδρικά υποδήματα το ίδιο έτος αντιπροσώπευσαν το 33% της συνολικής αγοράς ανδρικών και γυναικείων δερμάτινων υποδημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή