Συντομα

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκαινίασε το κτίριο πληροφορικής η Εθνική

Το υπερσύγχρονο κτίριο πληροφορικής και μονάδων λειτουργικής στήριξης του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας στον Γέρακα Αττικής, συνολικής επένδυσης 40 εκατ. ευρώ, εγκαινίασε ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Τάκης Αράπογλου. Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Αράπογλου ανέφερε ότι οι εργασίες για την κατασκευή του κτιρίου συνολικής έκτασης 38.000 τ.μ. ξεκίνησαν το 2004 και ολοκληρώθηκαν το 2008, ενώ το data center που δημιουργήθηκε είναι το μεγαλύτερο στην περιοχή των Βαλκανίων, εξυπηρετώντας τα συστήματα πληροφορικής της Εθνικής και σταδιακά τα συστήματα των θυγατρικών του ομίλου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στο νέο κτίριο της τράπεζας εργάζονται περισσότεροι από 900 εργαζομένους, για τους οποίους έχει ληφθεί μέριμνα για τη δημιουργία ιδανικών συνθηκών εργασίας, διαθέτοντας ακόμη και ιατρική μονάδα με παθολογικό, δερματολογικό και οδοντιατρικό τμήμα, ώστε οι εργαζόμενοι να εξοικονομούν χρόνο στις μετακινήσεις τους.

Διπλασιάζει τις πτήσεις

Η καναδική αεροπορική εταιρεία Air Transat που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την ΤοurGreece ανακοίνωσε ότι διπλασιάζει τις πτήσεις από Μόντρεαλ και Τορόντο προς Αθήνα το 2010 και προσθέτει έναν προορισμό για το καλοκαίρι, το Βανκούβερ μέσω Ρώμης. Οι πρώτες πτήσεις για το 2010 Αθήνα – Μόντρεαλ θα ξεκινήσουν στις 3 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν την 1η Νοεμβρίου, για το Τορόντο στις 2 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 26 Οκτωβρίου και στο Βανκούβερ από τις 18 Ιουνίου έως 2 Οκτωβρίου.

Μείωσαν 22 εταιρείες τις τιμές προϊόντων

Σε μειώσεις τιμών 1.857 προϊόντων που φτάνουν ακόμη και το 68,67% προχώρησαν 22 εταιρείες, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης στο διάστημα 26 Ιουνίου έως 18 Σεπτεμβρίου 2009. Στην πλειονότητα, οι μειώσεις αφορούν ελαστικά (1.543 κωδικοί), αλλά και προϊόντα πρώτης ανάγκης, όπως τυριά και γαλακτοκομικά, είδη καθαρισμού, σοκολατοειδή και κατεψυγμένα αλιεύματα. Στα τυριά, οι μειώσεις φτάνουν έως 25%, στα κατεψυγμένα αλιεύματα έως 21,31%, στα σοκολατοειδή έως 52,96%, στα κρασιά έως 20%, ενώ στα είδη καθαρισμού έως 9,84%. Επιπλέον, 14 εταιρείες προχώρησαν σε ανακλήσεις αυξήσεων 432 κωδικών. Πρόκειται για αυξήσεις που έφταναν έως 53,20% σε λιπαντικά, αφορούσαν όμως και αλλαντικά (έως 17,65%), είδη καθαρισμού και ατομικής φροντίδας (έως 9,21%), κατεψυγμένα ψάρια (έως 25%). Για τρεις μήνες ανέστειλε το υπουργείο Ανάπτυξης την εφαρμογή αυξήσεων από την εταιρεία Lamda Olympia Village, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των χώρων στάθμευσης.

Επανέναρξη απευθείας πτήσεων Αθήνα – Ν. Υόρκη η Continental

Επανέναρξη των απευθείας πτήσεων της Continental Airlines μεταξύ Αθήνας – Νέας Υόρκης – Αθήνας από τις 28 Μαΐου 2010. Οι πτήσεις θα εκτελούνται καθημερινά έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2010, πέντε φορές την εβδομάδα, από τις 7 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου 2010 και στη συνέχεια, τέσσερις φορές την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της χειμερινής σεζόν 2010/2011 (όλες οι ημερομηνίες με κατεύθυνση προς τα δυτικά). Η πτήση CO105 θα αναχωρεί καθημερινά από την Αθήνα στις 12 μ., φτάνοντας στο αεροδρόμιο Liberty της Νέας Υόρκης στις 4.10 μ.μ. της ίδιας ημέρας. Η πτήση επιστροφής CO104 θα αναχωρεί από το αεροδρόμιο Liberty καθημερινά στις 5.30 μ.μ. και θα φτάνει στην Αθήνα στις 10.20 π.μ. της επόμενης ημέρας. Οι επιβάτες που θα φθάνουν στο Liberty της Ν. Υόρκης, θα μπορούν να συνδεθούν με 400 πτήσεις καθημερινά προς 200 προορισμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή