Συντομα

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διεθνής πιστοποίηση για την Πειραιώς

Μεγάλη διάκριση πέτυχε η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου Πειραιώς, η οποία έγινε μία από τις πρώτες επιχειρηματικές μονάδες στην Ελλάδα που λαμβάνει τη διεθνή πιστοποίηση Investors in Ρeople.

Το Investors in People είναι το πρώτο ποιοτικά πρότυπο που εστιάζει στο ανθρώπινο δυναμικό. Δημιουργήθηκε το 1990 και έχει υιοθετηθεί από 70.000 επιχειρήσεις και οργανισμούς, σε περισσότερες από 50 χώρες παγκοσμίως. Το Investors in People πιστοποιεί τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς που αναγνωρίζουν τον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζει το ανθρώπινο δυναμικό στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους. Ουσιαστικά, καθιστά δυνατό το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των επιχειρήσεων, διασφαλίζοντας πως υπάρχει σωστή υποδομή για την υπεροχή των ανθρώπων σε επίπεδο τεχνογνωσίας, δεξιοτήτων, επιβράβευσης και εξέλιξης.

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο επεκτείνεται η αλυσίδα καφέ-εστιατορίων Palmie Bistro. Το νέο κατάστημα που θα λειτουργήσει μέσω franchise, θα ανοίξει τον ερχόμενο Νοέμβριο στο εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο Talos, στην παραλία του Ηρακλείου. Παράλληλα, ο όμιλος διερευνά το επενδυτικό ενδιαφέρον από επιχειρηματίες της Κρήτης για τη δημιουργία κι άλλων καταστημάτων στην περιοχή. Η αλυσίδα διαθέτει συνολικά 13 καταστήματα στην Ελλάδα (Αθήνα, Πειραιά, Λουτράκι και Καρδίτσα), ενώ πρόσφατα άνοιξε και το πρώτο κατάστημα εκτός Ελλάδος και συγκεκριμένα στη Ρουμανία.

Στη Μηχανική η σήραγγα Αχελώου

Μειοδότρια στον διαγωνισμό για την κατασκευή της τελικής επένδυσης της σήραγγας για την εκτροπή του Αχελώου αναδείχθηκε η Μηχανική. Το έργο είναι προϋπολογισμού 65 εκατ. ευρώ και αφορά ουσιαστικά την ολοκλήρωση της διανοιγμένης σήραγγας του Αχελώου σε μήκος 12 χλμ. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 30 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Η Μηχανική εκτελεί αυτήν την περίοδο και την αποπεράτωση του φράγματος της Συκιάς, στο πλαίσιο της εκτροπής του Αχελώου προς τη Θεσσαλία. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 96 εκατ. ευρώ. Με την προσθήκη του νέου έργου, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο του ομίλου της Μηχανικής ανέρχεται πλέον σε 1,15 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 585 εκατ. ευρώ αφορούν έργα στο εξωτερικό. Η εταιρεία έχει επίσης αναδειχθεί μειοδότρια σε μία εκ των τεσσάρων εργολαβιών για την εκτέλεση του έργου του οδικού άξονα Ακτίου – Αμβρακίας. Ο προϋπολογισμός της εν λόγω εργολαβίας είναι 39,4 εκατ. ευρώ.

Δύο ελληνικές παραλίες στη δεκάδα των πιο δημοφιλών

Δύο παραλίες της Ελλάδας βρίσκονται μεταξύ των 10 πιο δημοφιλών παραλιών στον κόσμο, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των χρηστών όπως αυτές προκύπτουν από συχνή αναζήτηση τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2009 στην ιστοσελίδα σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών της www. trivago. gr. Οπως ανακοίνωσε χθες από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας η trivago, στη λίστα που δημιούργησε με τις κορυφαίες παραλίες απ’ όλο τον κόσμο στην 4η θέση κατατάσσεται ο Κόλπος του Μπάλου στην Κρήτη, στην ακατοίκητη χερσόνησο της Γραμβούσας και στην 5η θέση η παραλία της Τσαμπίκας στη Ρόδο. Την πρώτη θέση κατέλαβε η παραλία As Catedrais στην Ισπανία (Γκαλίτσια), τη δεύτερη η Anse Lazio στις Σεϋχέλλες και την τρίτη η παραλία Jandia στην Ισπανία (Φουέρτεβεντουρα).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή