Συντομα

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακριβή σε τραπεζικές συναλλαγές η Ελλάδα

Δέκατη πιο ακριβή χώρα στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι η Ελλάδα στις τραπεζικές συναλλαγές κυρίως λόγω υψηλών προμηθειών στις μεταφορές κεφαλαίων, σύμφωνα με μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ενδεικτικά, ο Ελληνας καταθέτης επιβαρύνεται κατά μέσο όρο με 54 ευρώ ετησίως για τη χρήση τρεχούμενου τραπεζικού λογαριασμού. Η Ε.Ε. καταγράφει επίσης μεγάλο έλλειμμα διαφάνειας και πληροφόρησης των Ελλήνων πελατών των τραπεζών. Χαρακτηριστικό της ελληνικής τραπεζικής αγοράς, όσον αφορά τον καταθέτη ως καταναλωτή, είναι η μεγάλη χρήση των ΑΤΜ, για αναλήψεις ρευστού, που σε αξία είναι σχεδόν διπλάσιες του ευρωπαϊκού μέσου όρου (17% του ΑΕΠ έναντι 8% στους «27» της Ενωσης και 7% στους «παλαιούς 15»).

Συμπόσιο τουρισμού

Στο Διεθνές Συμπόσιο «Tourism & Travel in the Green Economy» που διοργανώθηκε πρόσφατα στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας συμμετείχαν η Εταιρεία Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών και ο θυγατρικός της φορέας, Athens Convention Bureau, με την ιδιότητα του μέλους του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ). Το συμπόσιο διοργανώθηκε από την Ε.Ε. Τουρισμού, τον ΠΟΤ και το Visit Sweden, με την υποστήριξη του UNEP και της σουηδικής κυβέρνησης.

Συμμετέχουν 52 παραγωγοί στο Genka Wine

Για πέμπτη συνεχή χρονιά η εταιρεία αντιπροσωπείας και διανομής εκλεκτών κρασιών και ποτών ΓΕΝΚΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε. διοργανώνει το Genka Wine Fair. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στην αίθουσα «Εσπερίδες» του Χίλτον από τις 11 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και η είσοδος θα είναι ελεύθερη τόσο για τους επαγγελματίες του χώρου όσο και για το κοινό. Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος 52 παραγωγοί από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας πάνω από 400 διαφορετικά εκλεκτά κρασιά. Ενδεικτικά αναφέρεται η παρουσία των οίκων Baron Philippe de Rothschild, Antinori, Torres και Penfolds, ενώ μεταξύ των Ελλήνων παραγωγών περιλαμβάνονται τα Κτήματα Μερκούρη, Αργυρού, Ντόγκου και Αϊβαλή, που έχουν ξεχωρίσει όχι μόνο στην ελληνική αλλά και στην παγκόσμια αγορά για τις εκλεκτές ποικιλίες τους.

Ο όμιλος Jumbo βελτίωσε τα μεγέθη στη χρήση 2008-09

Βελτιωμένα μεγέθη παρουσιάζει ο όμιλος Jumbo κατά τη 12μηνη χρήση 2008-09. Ο κύκλος εργασιών της εισηγμένης αυξήθηκε κατά 15,8% φέτος, στα 467,8 εκατ ευρώ, εξέλιξη προς την οποία βοήθησε η λειτουργία 4 νέων καταστημάτων στη διάρκεια της χρήσης. Σε υψηλά επίπεδα παρέμεινε το περιθώριο μεικτού κέρδους, στα 54,35%, έναντι 54,44% πέρσι, αυξημένα κατά 11,3% είναι τα κέρδη προ φόρων, στα 123,28 εκατ. ευρώ, ενώ αύξηση κατά 16% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Jumbo, διαμορφούμενα σε 95,74 εκατ. ευρώ φέτος. Η διοίκηση της εισηγμένης αναμένει ετήσια αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 8%, ενώ σχεδιάζει την λειτουργία ακόμη δύο σημείων, σε Ελλάδα και Βουλγαρία. Την ίδια στιγμή, μία άλλη εταιρεία από τον χώρο του παιχνιδιού, η AS Company, αποσύρει τις προβλέψεις της για τις χρήσεις 2010 και 2011, εξαιτίας της κρίσης, προσδοκώντας να διατηρήσει σταθερά τα μεγέθη της φέτος. Με στόχο τη μείωση του κόστους, η εταιρεία δρομολογεί τη συγχώνευση με απορρόφηση της θυγατρικής της Κοσμοκίντ, ενώ βασικός της προσανατολισμός είναι η μείωση των τιμών των προϊόντων της. Η AS παρουσίασε στο εξάμηνο μείωση καθαρών κερδών 15,7%, στα 1,81 εκατ. ευρώ, και αύξηση τζίρου 7,4%, στα 13 εκατ. ευρώ.

Αναβάθμιση Eurobank και Alpha Βank

Στην αναβάθμιση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Eurobank EFG και της Alpha Bank προχώρησε η Merrill Lynch, ενώ ως κορυφαίες επιλογές ο διεθνής οίκος ξεχωρίζει τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank EFG. Η βελτίωση της αξιολόγησης πραγματοποιήθηκε με την ενσωμάτωση νέων υποθέσεων για τη βελτίωση των επιτοκιακών περιθωρίων του κλάδου και τη διενέργεια χαμηλότερων υποθέσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή