Μεγάλη άνοδος στις διεθνείς αγορές

Μεγάλη άνοδος στις διεθνείς αγορές

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κέρδη 2,8% κατέγραψε χθες ο δείκτης Dax του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης, μετά την εκλογική νίκη των Χριστιανοδημοκρατών και του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών, ενώ οι γενικοί δείκτες των υπολοίπων 17 χρηματιστηρίων της Δυτικής Ευρώπης έκλεισαν, επίσης, με άνοδο. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSE Euro Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 1,8%. Ο Cac-40 στο Παρίσι και ο FTSE-100 στο Λονδίνο αναρριχήθηκαν 2,3% και 1,6%, αντίστοιχα. Στις ΗΠΑ, οι Dow Jones και Standard & Poor’s 500 κατέγραφαν κέρδη 1,5% με 1,9%, ενώ ο Nasdaq των μετοχών υψηλής τεχνολογίας ενισχυόταν 2,3%. Στις ΗΠΑ, ξεχώρισε η εξαγορά της Affiliated Computer Services Inc. από τη Xerox Corp. έναντι 6,4 δισ. δολαρίων, ενώ ανάλογα σενάρια κυκλοφόρησαν στον ευρωπαϊκό κλάδο χημικών και φαρμακοβιομηχανίας. Ανοδο παρουσίασε και ο κλάδος των παρόχων κοινής ωφέλειας στη Γερμανία, καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες να καταργηθεί η ρύθμιση που λειτουργεί εις βάρος της αγοράς πυρηνικής ενέργειας.

Στην Αθήνα

Με πρωταγωνιστές τις τραπεζικές μετοχές (MIG, Marfin Popular Bank, Alpha Bank και Τράπεζα Κύπρου), o Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ. Α.) κατέγραψε χθες νέο υψηλό έτους. Ο Γενικός Δείκτης αναρριχήθηκε στις 2.652,03 μονάδες με κέρδη 1,55%. Τα παραπάνω επίπεδα τα συνάντησε το Χ. Α. για τελευταία φορά στις 6 Οκτωβρίου 2008. Από τις αρχές του έτους το Χ. Α. ενισχύεται σε ποσοστό 48,44%, από το χαμηλό της 9ης Μαρτίου 2009, ο Γενικός Δείκτης κερδίζει 80,48%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε χθες τα 235,58 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 6,53 εκατ. ευρώ αφορούσαν οι προσυμφωνημένες συναλλαγές. Ωθηση στη χθεσινή άνοδο του Χ. Α. πρόσφεραν οι νέες αναβαθμίσεις των ελληνικών δεικτοβαρών τραπεζικών μετοχών. Η JP Morgan ανεβάζει την τιμή στόχο για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας στα 36 ευρώ, η HSBC αναβαθμίζει τις μετοχές της Κύπρου και της Πειραιώς και ανεβάζει τις τιμές-στόχους για τις υπόλοιπες τράπεζες (Eurobank, Εθνική, MPB και Alpha).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή