Αύξηση παραγωγής 4,6% η AIG Greece

Αύξηση παραγωγής 4,6% η AIG Greece

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση κατά 4,6% παρουσίασε στο εννεάμηνο του 2009 το σύνολο της ασφαλιστικής παραγωγής των δύο εταιρειών της AIG Greece (AIG Ελλάς και National Union Fire Insurance – εταιρείες μέλη της Chartis), φθάνοντας τα 49,2 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων για το 2009 θα αγγίξει τα 68 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 12% σε σχέση με το 2008. Η θετική πορεία της εταιρείας αποτυπώνεται στη διαμόρφωση του δείκτη ζημιών στο 60,1% των καθαρών δεδουλευμένων ασφαλίστρων, στη συγκράτηση του δείκτη γενικών εξόδων, αφαιρουμένων των δικαιωμάτων συμβολαίων στο 6,6% των καθαρών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων και στη διαμόρφωση του μεικτού δείκτη (combined ratio) στο 88,7%.

Ο τομέας εμπορικών και βιομηχανικών ασφαλίσεων αντιστοιχεί στο 44% του ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου της AIG Greece, ενώ ο τομέας των προσωπικών ασφαλίσεων αντιστοιχεί στο 56%. Στον τομέα των επιχειρηματικών ασφαλίσεων η αύξηση της παραγωγής ξεπέρασε το 6%. Την υψηλότερη ποσοστιαία αύξηση ασφαλίστρων παρουσίασαν οι ασφαλιστικές λύσεις για την περιβαλλοντική και την αστική ευθύνη των επιχειρήσεων, την ανάκληση προϊόντων και την απαγωγή. Επίσης και η σειρά προϊόντων smart business solutions, τα οποία απευθύνονται σε περισσότερους από 400 κλάδους επιχειρηματικής δραστηριότητας μικρών και μεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή