Καταγγελία ΣΕΔ για την τιμή εξαγοράς της Πειραιώς Leasing

Καταγγελία ΣΕΔ για την τιμή εξαγοράς της Πειραιώς Leasing

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταγγελία στον Συνήγορο του Καταναλωτή για τη δημόσια προσφορά της Τράπεζας Πειραιώς για την Πειραιώς Leasing υπέβαλε ο Σύνδεσμος Επενδυτών και Διαδικτύου (ΣΕΔ).

Σημειώνεται ότι η Πειραιώς Leasing εξαγοράσθηκε εξ ολοκλήρου από την Τράπεζα Πειραιώς με την υποβολή Προαιρετικής Δημόσιας Πρότασης στις 24 Σεπτεμβρίου 2008 και εν συνεχεία με την από 27 Νοεμβρίου 2008 Υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση.

Ο ΣΕΔ στην καταγγελία του υποστηρίζει ότι η τιμή που έγινε η Δημόσια Πρόταση, 5,3 ευρώ ανά μετοχή, είναι χαμηλότερη του μέσου όρου της χρηματιστηριακής τιμής, όπως αυτός διαμορφώθηκε κατά στο εξάμηνο που προηγήθηκε της Πρότασης (5,6 ευρώ). Αυτό αντιτίθεται στην ισχύουσα νομοθεσία βάσει της οποίας η τιμή της Δημόσιας Πρότασης δεν θα πρέπει να είναι χαμηλότερη του μ. ό. του προηγουμένου εξαμήνου. Επιπλέον, καταγγέλλει ότι η Proton Bank ενήργησε σαν ανεξάρτητος χρηματοοικονομικός σύμβουλος παρανόμως, αφού ήδη βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με την Τράπεζα Πειραιώς για την πώληση του 26,98% του μετοχικού της κεφαλαίου σε αυτήν. Επίσης, η τιμή της Δημόσιας Πρότασης δεν θα πρέπει να είναι χαμηλότερη από την υψηλότερη τιμή που υπόχρεο μέλος του Ομίλου της Πειραιώς αγόρασε μετοχές της εξαγορασθείσης κατά το 12μηνο που προηγήθηκε της πρότασης. Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Δ. Σ. της Πειραιώς Leasing αγόρασε μετοχές της εταιρείας στην τιμή των 5,94 ευρώ, δηλαδή 0,64 ευρώ υψηλότερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή