Πρώτη μεγάλη επιχειρηματική συμφωνία λόγω της κρίσης

Πρώτη μεγάλη επιχειρηματική συμφωνία λόγω της κρίσης

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη μεγάλη επιχειρηματική συμφωνία έφερε η οικονομική κρίση. Η Αegeaκαι η Olympic Air ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να συγχωνευθούν προκειμένου να σχηματίσουν έναν «εθνικό πρωταθλητή», ο οποίος θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα τις δυσμενείς συνθήκες στην αγορά των αερομεταφορών. Οι διαδικασίες της συγχώνευσης θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο και η AegeaAirlines θα απορροφήσει την Olympic Air, καθώς η πρώτη είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ οι εταιρείες Olympic Handling και Olympic Engineering θα καταστούν κατά 100% θυγατρικές του νέου σχήματος. Με βάση τη συμφωνία, ο βασικός μέτοχος της Αegea(Ομιλος Βασιλάκη) και ο μοναδικός μέτοχος της Olympic Air (MarfiInvestment Group) θα έχουν την ίδια συμμετοχή στην ενοποιημένη εταιρεία σε ποσοστό που θα κυμαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ 25% και 27%.

Συνολικά, οι σημερινοί μέτοχοι της Αegeaεάν διατηρήσουν τη συμμετοχή τους θα ελέγχουν το 73% – 75% της νέας εταιρείας, η οποία θα πετάει με το όνομα και το λογότυπο της Olympic Air. Οι δύο εταιρείες μαζί διαθέτουν στόλο 64 αεροσκαφών και απασχολούν 5.850 εργαζομένους. Σύμφωνα με πληροφορίες και με βάση τα μεγέθη της νέας εταιρείας, η μείωση του προσωπικού δεν θα ξεπεράσει τα 300 άτομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή