Εδραιώνεται η αισιοδοξία για την πορεία του τουρισμού

Εδραιώνεται η αισιοδοξία για την πορεία του τουρισμού

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παγιώνεται η αισιοδοξία ότι θα κινηθεί ανοδικά κατά τη φετινή περίοδο η τουριστική κίνηση στη χώρα μας, η οποία ενισχύεται και από εξωγενείς παράγοντες όπως η σταδιακή μετατόπιση ταξιδιωτών που επρόκειτο να επισκεφθούν την Αίγυπτο σε άλλους προορισμούς μεταξύ των οποίων και ο ελληνικός.

Η Τhomas Cook, δεύτερος μεγαλύτερος tour operator της Ευρώπης, που διακινεί περίπου ένα εκατομμύριο τουρίστες ετησίως στην Αίγυπτο, ελπίζει ότι οι συνέπειες από τις αναταραχές θα αντισταθμισθούν προσφέροντας περισσότερα πακέτα διακοπών σε εναλλακτικούς προορισμούς όπως είναι η Ελλάδα και η Ισπανία, ανέφερε, χθες, το Reuters.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μάνι Φοντένλα-Νόβα σχολίασε ότι κατά το διάστημα των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων οι κρατήσεις από Βρετανία για Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατά 20%, και για Βαλεαρίδες Νήσους κατά 30%.

Το κόστος για την Thomas Cook λόγω ακυρώσεων, έκτακτων αναχωρήσεων, επιστροφών και αλλαγών προορισμών εξαιτίας των ταραχών της Αιγύπτου και της Τυνησίας εκτιμήθηκε από τον tour operator σε 32 εκατ. δολ. Το αντίστοιχο κόστος η Tui Travel εκτίμησε πρόσφατα σε 49 εκατ. δολ.

Οι ταραχές σε Αίγυπτο και Τυνησία ενδέχεται να ωφελήσουν την τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας Λε Σουάρ. «Αυτό το Σαββατοκύριακο, στο σαλόνι τουρισμού στις Βρυξέλλες, παρατηρήσαμε ότι οι άνθρωποι ζητούσαν περισσότερες πληροφορίες για την Ελλάδα ή την Τουρκία», σημειώνει υπεύθυνος του Τhomas Cook επισημαίνοντας, ωστόσο, πως από το ενδιαφέρον μέχρι την κράτηση, υπάρχουν πολλά στάδια.

Ο αντιπρόεδρος της Ρωσικής Ενωσης Τουριστικής Βιομηχανίας, Γιούρι Μπαρζίκιν, όπως μεταδίδει η δικτυακή πύλη ellada-russia, δήλωσε ότι οι Ρώσοι τουρίστες που δεν μπορούν να ταξιδέψουν στην Αίγυπτο θα μπορούσαν να στραφούν προς την Ελλάδα και την Κύπρο. Για την Ελλάδα ανέφερε ότι μπορεί κανείς να κλείσει έγκαιρα πακέτο τη θερινή περίοδο και να εξασφαλίσει έκπτωση έως και 35%.

Για αύξηση των κρατήσεων τη φετινή σεζόν κάνει λόγο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι η εξέλιξη αυτή δεν μπορεί να καλύψει τη μείωση του 20% που υπέστη κατά την τελευταία διετία ο τζίρος των ξενοδοχείων. Οπως σημειώνει η εικόνα των κρατήσεων βελτιώθηκε περαιτέρω από τότε που ξέσπασαν οι ταραχές στην Αίγυπτο. Ωστόσο, διευκρινίζει ότι δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής από τους tour operators δρομολόγηση νέων πτήσεων προς τον ελληνικό προορισμό, οι οποίες «αποσύρθηκαν» από την Αίγυπτο. Αντίθετα σε άλλους προορισμούς όπως στην Πορτογαλία και στην Ισπανία αποφασίσθηκε από βρετανικών συμφερόντων tour operators να δρομολογηθούν 70.000 αεροπορικές θέσεις με αφετηρία την Αγγλία και τη Σκωτία, οι οποίες «αποσύρθηκαν» από την Αίγυπτο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή