Πώληση μονάδων αντί μετοχών της ΔΕΗ

Πώληση μονάδων αντί μετοχών της ΔΕΗ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ, αντί της διάθεσης του 17% των μετοχών της επιχείρησης, προσανατολίζεται η κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας. Η λύση αυτή, εκτός του ότι διευκόλυνε την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από αντιδρώντες βουλευτές της συμπολίτευσης, θεωρείται καλύτερη. Κατ’ αρχάς θα αποφέρει περισσότερα έσοδα απ’ ό,τι η μετοχοποίηση στις τρέχουσες χαμηλές χρηματιστηριακές αποτιμήσεις. Επιπλέον, θα συμβάλει στην ουσιαστική απελευθέρωση της αγοράς, αφού θα άρει το μονοπώλιο της ΔΕΗ στην εκμετάλλευση των λιγνιτικών και υδάτινων πόρων για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος. Με την πώληση των μονάδων, διασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ αφού το ποσοστό του Δημοσίου θα παραμείνει στο 51%, υποστήριξε κυβερνητικός παράγοντας. Το μοντέλο προβλέπει τη σύσταση δύο εταιρειών στις οποίες θα εκχωρηθούν μονάδες της ΔΕΗ (λιγνίτες, νερά και ίσως φυσικό αέριο), οι οποίες στη συνέχεια θα πωληθούν σε ιδιώτες.

Ζημιές 40 εκατ. ευρώ

Ο επικεφαλής της ΔΕΗ, κ. Αρθούρος Ζερβός, ανακοίνωσε ότι η ζημιά που έχει υποστεί η επιχείρηση από την απεργία της ΓΕΝΟΠ υπολογίζεται μεταξύ 30 και 40 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή