Στην τελική ευθεία η συμφωνία της Nutriart με τις πιστώτριες τράπεζες

Στην τελική ευθεία η συμφωνία της Nutriart με τις πιστώτριες τράπεζες

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανάσα στη Nutriart (πρώην «Κατσέλης») αναμένεται να δώσει η αναδιάρθρωση του δανεισμού της ύψους 102 εκατ. ευρώ και η νέα χρηματοδότησή της μέχρι του ποσού των 15 εκατ. ευρώ, καθώς πλέον έχει επιτευχθεί συμφωνία και με τις 14 πιστώτριες τράπεζες. Ηδη οι νομικές υπηρεσίες όλων των εμπλεκομένων εργάζονται πυρετωδώς με στόχο εντός του Ιουλίου να έχει υπογραφεί το σχετικό Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) μεταξύ της Nutriart και των τραπεζών. Τα παραπάνω ανέφερε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Nutriart, κ. Μιχάλης Οικονομάκης, μετά την ολοκλήρωση της τακτικής ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων. Η θετική έκβαση σε μια πολύμηνη διαδικασία, σε συνδυασμό με την εφαρμογή του επιχειρησιακού πλάνου της εταιρείας, εκτιμάται ότι θα την οδηγήσει στην κερδοφορία από το 2014.

Βασικοί πυλώνες του επιχειρησιακού πλάνου της εταιρείας είναι η ολοκλήρωση της λειτουργικής της αναδιάρθρωσης και η ανάπτυξη μέσω παραγωγής νέων καινοτόμων προϊόντων. Ειδικότερα, η εταιρεία εξετάζει νέους τρόπους οργάνωσης των πωλήσεων (διανομή και διακίνηση) στη λογική της ανάθεσης εργασιών σε τρίτους (outsourcing), κάτι που θα οριστικοποιηθεί, αφού ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και με τους εργαζομένους της επιχείρησης. Από την άλλη, η εταιρεία σχεδιάζει το λανσάρισμα νέων προϊόντων, ακόμη και εντός του 2011.

Στόχος της εταιρείας είναι να ενισχύσει την παρουσία της στην αγορά και προς αυτήν την κατεύθυνση θα επικεντρωθεί αφ’ ενός στην ενδυνάμωση του σήματός της και αφ’ ετέρου στην υλοποίηση προωθητικών ενεργειών. «Θεωρούμε ότι η προστιθέμενη αξία δημιουργείται από τα σήματα (brands)», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονομάκης. Επεσήμανε, πάντως, ότι παρατηρείται υποχώρηση των μεριδίων της εταιρείας, ενώ από την άλλη τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας στην κατηγορία του ψωμιού για τοστ ακολουθούν ανοδική πορεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή