Σε διαβούλευση ο διαγωνισμός για το «Σύζευξις ΙΙ»

Σε διαβούλευση ο διαγωνισμός για το «Σύζευξις ΙΙ»

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τoν μεγαλύτερο διαγωνισμό προμήθειας υπηρεσιών και συστημάτων επικοινωνιών στην ιστορία της χώρας, επιδιώκει να υλοποιήσει η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. Η εταιρεία γνωστοποίησε την περασμένη Παρασκευή ότι θέτει σε δημόσια διαβούλευση το έργο της συγκρότησης του δικτύου δημόσιας διοίκησης «Σύζευξις ΙΙ», το οποίο θα έχει τριετή προϋπολογισμό λίγο χαμηλότερο από 630 εκατ. ευρώ. Το έργο, όπως αναφέρει η εταιρεία, θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του νόμου 3979/2011 για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση όπως αυτό προσδιορίζεται στο Κεφάλαιο Θ΄ του νόμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προτεινόμενος προϋπολογισμός του έργου υπερκαλύπτει ολόκληρο τον προϋπολογισμό του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση» του ΕΣΠΑ ή περίπου το 80% των κονδυλίων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση». Υπενθυμίζεται ότι ολόκληρο το έργο «Σύξευξις Ι» που συμβολαιοποιήθηκε το 2007 είχε κοστίσει 70 εκατ. ευρώ και ανήλθε στα 110 εκατ. ευρώ μέσω των επεκτάσεών του σε νέους δημόσιους φορείς. Το νέο «Σύζευξις ΙΙ» διαρθρώνεται σε 16 επιμέρους υποέργα προϋπολογισμού από 4 έως 70 εκατ. ευρώ το καθένα.

Στόχος του νέου «Σύζευξις ΙΙ» είναι η δημιουργία μιας τηλεπικοινωνιακής υποδομής που θα διασυνδέσει 33.000 δημόσια κτίρια έναντι 4.500 κτιρίων που καλύπτει σήμερα το «Συζευξις Ι». Ωστόσο, πέραν της υποδομής, ο ανάδοχος (ή οι ανάδοχοι) των 16 υποέργων θα προσφέρουν και υπηρεσίες τηλεφωνίας, Internet για μια τριετία, συμπεριλαμβανομένου και υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας που δεν περιλαμβάνονταν στο Σύξευξις Ι.

Σύμφωνα με στελέχη της δημόσιας διοίκησης, το έργο στόχο έχει να εξοικονομήσει χρήματα στο Δημόσιο και παράλληλα να τονώσει την αγορά. Σήμερα το Δημόσιο έχει υπολογιστεί ότι ξοδεύει ετησίως 350 εκατ. ευρώ σε υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και με το νέο έργο, εφόσον αυτό υλοποιηθεί, το κόστος θα περιοριστεί στα 210 εκατ. ευρώ. Παράλληλα ο κρατικός μηχανισμός θα υποστηριχθεί με μια σύγχρονη υποδομή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή