ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εως 5 εκατ. περισσότερους τουρίστες αντέχει η Ελλάδα

Εως και 20 εκατ. ξένους τουρίστες μπορεί να δέχεται η Ελλάδα ετησίως, βάσει της φέρουσας ικανότητας του προορισμού από περίπου 15 εκατ. που είναι οι ετήσιες αφίξεις σήμερα, εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού κ. Σπύρος Γκίνης, σε ημερίδα που οργανώθηκε από τον Οργανισμό Fit on Earth στην Ανδρο με θέμα «Τουρισμός και Περιβάλλον».

Ο κ. Γκίνης ανέφερε ότι θα πρέπει να βελτιωθούν οι υποδομές στη χώρα και ειδικότερα τα λιμάνια και οι δρόμοι, ενώ θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα στη διαχείριση των απορριμμάτων. Ο δήμαρχος Ανδρου κ. Γιάννης Γλυνός αναφέρθηκε στη λειτουργία του νέου συστήματος ψυχρής επεξεργασίας απορριμμάτων στο εκτός αρχαιολογικού χώρου τμήμα ανενεργού λατομείου, η παρουσίαση του οποίου έγινε το περασμένο Σάββατο. Το κόστος ενοικίασης του συστήματος ανέρχεται, μηνιαίως, σε 70.000 ευρώ. Το κόστος για όσο διάστημα λειτουργήσει το σύστημα θα μετακυλισθεί στους κατοίκους της Ανδρου μέσω της επιβολής ειδικού ετήσιου τέλους 100 ευρώ.

Ξεκινάει σήμερα δρομολόγια στην Τουρκία η NEL LINES. Η ακτοπλοϊκή εταιρεία ανακοίνωσε την έναρξη καθημερινών δρομολογίων από το λιμάνι της Μυτιλήνης προς το Δικελί και το Αϊβαλί. Το νέο καθημερινό δρομολόγιο της NEL LINES που αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού τουριστών θα εκτελείται από το πλοίο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ΄. Η εταιρεία προβάλλει επίσης και τις δυνατότητες που έχει κάποιος ταξιδεύοντας να κάνει τις αγορές του στο κατάστημα των αφορολόγητων ειδών που υπάρχει στο πλοίο.

Νέος επικεφαλής σε Coca Cola 3Ε

Τα καθήκοντά του ως διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola Τρία Εψιλον ανέλαβε από τις 4 Ιουλίου ο κ. Δημήτρης Λόης. Ο κ. Λόης διαδέχεται τον κ. Δώρο Κωνσταντίνου, ο οποίος είχε ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή του να αποχωρήσει κατά τη φετινή χρονιά.

Ο κ. Λόης ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Coca-Cola Τρία Εψιλον τον Μάρτιο του 2007, οπότε και ορίσθηκε περιφερειακός διευθυντής, έχοντας την ευθύνη για σημαντικές αγορές της εταιρείας περιλαμβανομένης της Βουλγαρίας, της Ελλάδας, της Κύπρου, της Μολδαβίας, της Νιγηρίας και της Ρουμανίας. Τον Ιούλιο του 2009 διορίστηκε γενικός επιχειρησιακός διευθυντής με ευθύνη για όλες τις χώρες του ομίλου και με τους περιφερειακούς διευθυντές του ομίλου να αναφέρονται απευθείας σ’ αυτόν.

Πριν από την Coca-Cola Τρία Εψιλον, ο κ. Λόης κατείχε επί μία 10ετία διάφορες ανώτερες διευθυντικές θέσεις στη Frigoglass.

Αύξηση πωλήσεων κατά 40% σημείωσε η Public το 2010

Η ανάπτυξη του δικτύου και η έξοδος από την αγορά ανταγωνιστών, όπως η Fnac, βοήθησαν την αλυσίδα καταστημάτων Public να σημειώσει άνοδο πωλήσεων της τάξεως του 40% το 2010 σε 71,8 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αλυσίδας, κατά το 2010 τα καταστήματά της επισκέφθηκαν συνολικά 9 εκατ. καταναλωτές, με αποτέλεσμα, παρά την οικονομική κρίση, το πλάνο ανάπτυξης να συνεχίζεται. Ηδη, τον προηγούμενο προστέθηκαν τέσσερα νέα καταστήματα στο δίκτυο της Public, που σήμερα αριθμεί 11 σημεία πώλησης, ενώ στην προϊοντική γκάμα προστέθηκαν πρόσφατα και τα προϊόντα της Apple. Για το τρέχον έτος, η αλυσίδα έχει θέσει ως στόχο την περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων κατά 20%, εγκαινιάζοντας και μια σειρά νέων υπηρεσιών, που επικεντρώνονται στην ανταλλαγή κινητών και ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Πρόκειται για το Trade ‘n’ Save και Trade ‘n’ Play, με ανταλλαγή παλιού κινητού και παλιών ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Οι ιδιωτικοποιήσεις θα δώσουν πνοή στην οικονομία

«Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία πέντε χρόνια αντλήθηκαν 30 δισ. ευρώ από το Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ σημαντική τόνωση θα δώσει και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που έχει ανακοινωθεί και στοχεύει στη συγκέντρωση 50 δισ. ευρώ για τα επόμενα πέντε χρόνια». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων χθες ο πρόεδρος του Χ. Α. Σωκράτης Λαζαρίδης στον εναρκτήριο χαιρετισμό της εκδήλωσης με θέμα «Αντληση Κεφαλαίων Μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών», που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων για την Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών και τους τρόπους που μπορούν να χρηματοδοτήσουν τα αναπτυξιακά τους σχέδια και να ενισχύσουν την προβολή τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στις διεθνείς αγορές. Ο κ. Λαζαρίδης πρόσθεσε ακόμη ότι «ο βασικότερος στόχος θα πρέπει να είναι η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της οικονομίας μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή