Κέρδη 5,3 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο για Chartis

Κέρδη 5,3 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο για Chartis

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 59,3 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων της Chartis Ελλάς κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος οικονομικού της έτους (Δεκέμβριος ’10 – Μάιος ’11), εμφανίζοντας αύξηση κατά 18,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Παράλληλα, η συνολική κερδοφορία των δραστηριοτήτων της Chartis στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στα 5,5 εκατ. ευρώ. Ο Δείκτης Ζημιών της εταιρείας ανήλθε στο 51% των καθαρών ασφαλίστρων, ενώ το σύνολο των αποζημιώσεων που κατέβαλε στο εξάμηνο η εταιρεία διαμορφώθηκε στα 24,6 εκατ. ευρώ.

Η σύνθεση του ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με το α΄ εξάμηνο του 2010, με τις Εμπορικές και Βιομηχανικές Ασφαλίσεις (Business Solutions) να αποτελούν το 32% του χαρτοφυλακίου και τις Προσωπικές Ασφαλίσεις (Personal Solutions) το 68%. Στον τομέα των Business Solutions καταγράφηκε αύξηση παραγωγής κατά 8,4% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010, με όλους τους επιμέρους κλάδους των εμπορικών και βιομηχανικών λύσεων να καταγράφουν θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, εξαιρουμένων συγκεκριμένων προϊόντων που απευθύνονται σε κλάδους που έχουν επηρεασθεί αρνητικά από την τρέχουσα οικονομική συγκυρία (κατασκευές και μεταφερόμενα εμπορεύματα).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή