Λιμνάζουν επενδύσεις πληροφορικής άνω των 200 εκατ. ευρώ

Λιμνάζουν επενδύσεις πληροφορικής άνω των 200 εκατ. ευρώ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια εποχή που η χώρα «διψά» για επενδύσεις, η Ειδική Γραμματεία «Ψηφιακού Σχεδιασμού» εντοπίζει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, «Ψηφιακή Σύγκλιση», λιμνάζοντα έργα πληροφορικής ύψους 200 εκατ. ευρώ. Φορείς του Δημοσίου που έχουν εντάξει έργα στο συγκεκριμένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα από το καλοκαίρι του 2009, ακόμη δεν έχουν προχωρήσει στην προκήρυξη των σχετικών διαγωνιστικών διαδικασιών για την επιλογή αναδόχων. Επίσης, κάποιοι δημόσιοι φορείς που έχουν εντάξει έργα από τις αρχές του 2011, ακόμη δεν έχουν προχωρήσει στη φάση της δημόσιας διαβούλευσης των έργων με τους ενδιαφερόμενους της αγοράς.

Ειδικότερα, ο δημόσιος τομέας φαίνεται να κινείται με τους ρυθμούς της προ του 2009 εποχής. Ετσι η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» κάλεσε προχθές τους φορείς που διαχειρίζονται την υλοποίηση ενταγμένων έργων στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» να προβούν άμεσα στις απαραίτητες εκείνες ενέργειες προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίησή τους. Η Υπηρεσία μάλιστα απειλεί να άρει τη χρηματοδότηση των πράξεων που διαχειρίζονται, κυρίως μέσω της απένταξής τους από το πρόγραμμα.

Στην σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε και απευθύνεται στους δικαιούχους των έργων, η ΕΥΔ του προγράμματος απειλεί επτά φορείς του Δημοσίου που διαχειρίζονται 10 έργα συνολικού ύψους 78 εκατ. ευρώ να προχωρήσουν σε προκηρύξεις μέχρι 17 Ιουλίου 2011. «Σε αντίθετη περίπτωση, η ισχύς των αποφάσεων ένταξης των πράξεων για τις οποίες δεν υπάρχει δημοσιευμένη προκήρυξη έως την Παρασκευή 15-07-2011, θα ανακληθεί άμεσα, χωρίς άλλη ειδοποίηση», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση. Μεταξύ των φορέων που απευθύνεται το τελεσίγραφο, περιλαμβάνονται το υπ. Εθνικής Αμυνας και η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. που έχουν εντάξει έργα από το 2009.

Η ΕΥΔ του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση», αποστέλλει επίσης τελεσίγραφο σε 10 φορείς που έχουν εντάξει 13 έργα στο πρόγραμμα από 01/10 έως 31/12/2010 να έχουν προχωρήσει σε δημοσίευση προκήρυξης το αργότερο έως την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011. «Σε αντίθετη περίπτωση, η ισχύς των αποφάσεων ένταξης των συγκεκριμένων πράξεων θα ανακληθεί άμεσα, χωρίς άλλη ειδοποίηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή