Οριακά κέρδη το 2010 για τη χαρτοβιομηχανία

Οριακά κέρδη το 2010 για τη χαρτοβιομηχανία

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριακά κερδοφόρα, χάρη σε συγκυριακά έσοδα ορισμένων επιχειρήσεων, ήταν το 2010 η ελληνική χαρτοβιομηχανία, η οποία το τρέχον έτος παρουσιάζει επιταχυνόμενη μείωση του όγκου της παραγωγής της.

Τον χρόνο που πέρασε κατεγράφη σημαντική επιδείνωση της λειτουργικής αποδοτικότητας των εταιρειών του κλάδου, παρ’ όλο που οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν, λόγω της ανόδου των τιμών των πρώτων υλών. Ο όγκος της παραγωγής τους μειώθηκε κατά 4,6%.

Αυτές που παρουσιάζουν βελτίωση των καθαρών αποτελεσμάτων δεν ξεπερνούν το 33,3%, ενώ οι ζημιογόνες ανέρχονται στο 47,4% του συνολικού αριθμού. Τα καθαρά κέρδη των κερδοφόρων περιορίστηκαν σε 16,5 εκατ. ευρώ και οι ζημιές των ζημιογόνων ανήλθαν σε 15,8 εκατ. ευρώ.

Αυτά προκύπτουν από την επεξεργασία των ισολογισμών 57 επιχειρήσεων με πωλήσεις άνω των τριών εκατομμυρίων ευρώ και συνολικές πωλήσεις 875,1 εκατ. ευρώ, οι οποίες γνωστοποίησαν τα οικονομικά τους αποτελέσματα του προηγούμενου έτους ώς την 1η Ιουλίου 2011. O κλάδος στο σύνολό του, λαμβανομένων υπόψη των μεγαλύτερων επιχειρήσεων, εκ των οποίων κερδοφόρες ήταν 30 (52,6% του συνόλου) και ζημιογόνες 27 (47,4%), παρουσιάζει καθαρά κέρδη ύψους 0,7 εκατ. ευρώ έναντι καθαρών ζημιών 1,1 εκατ. ευρώ το 2009. Στο επίπεδο των κερδών προ φόρων κατεγράφη βελτίωση της τάξης του 7%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή