Προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας της χώρας μετά τα επεισόδια

Προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας της χώρας μετά τα επεισόδια

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πολιτικοί της χώρας μας δεν έχουν ακόμα κατανοήσει την τεράστια ζημιά που υφίσταται κάθε φορά ο τουρισμός από τα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα, επισημαίνει η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού σε επιστολή της προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Χ. Παπουτσή και Π. Γερουλάνο.

Η ΓΕΠΟΕΤ καλεί τις επιχειρήσεις-μέλη της, αλλά και το σύνολο των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, να επικοινωνούν συνεχώς με τους πελάτες τους στο εξωτερικό που έχουν προγραμματίσει να επισκεφθούν τη χώρα μας, ώστε να τους καθησυχάσουν. Παράλληλα, καλεί τους Ελληνες πολίτες που επιθυμούν να διαδηλώσουν, να επιδείξουν τη μεγαλύτερη δυνατή αυτοσυγκράτηση και ευσυνειδησία, αποφεύγοντας να εμπλακούν ή να προκαλέσουν νέα επεισόδια, τα οποία στρέφονται εναντίον της χώρας μας και του ελληνικού τουρισμού. Κάθε πέτρα που εκτοξεύεται, κάθε τζάμι που σπάει, θρυμματίζει περαιτέρω την ευαίσθητη στο εξωτερικό εικόνα της χώρας μας, καταλήγει στην επιστολή της η ΓΕΠΟΕΤ.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα Le Temps ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «οι Ελβετοί τουρίστες δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν στην Ελλάδα. Η ασφάλειά τους είναι η προτεραιότητά μας. Οταν πραγματοποιούνται διαδηλώσεις συνδικαλιστών, αυτές λαμβάνουν χώρα αποκλειστικά γύρω από το Κοινοβούλιο στην Αθήνα. Σε περίπτωση απεργίας διασφαλίζεται η λειτουργία των βασικών υπηρεσιών (αεροδρόμιο, μεταφορές)». Επικαλούμενος ταξιδιωτικά γραφεία, αναφέρει ότι διαπιστώνεται αύξηση σχεδόν 20% σε σχέση με το 2010 της τουριστικής κίνησης από την Ελβετία προς τη χώρα μας. Αυτό οφείλεται και στην ευνοϊκή πορεία του ευρώ σε σχέση με το ελβετικό φράγκο. Στο επενδυτικό μέτωπο υποστήριξε ότι η Ελλάδα προσπαθεί να προσελκύσει ξενοδοχειακές αλυσίδες κύρους όπως οι Four Seasons και Κempinski.

Εξάλλου, σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Milliyet ο κ. Γερουλάνος ανέφερε ότι «στον τομέα του τουρισμού ο σύνδεσμος ανάμεσα στα δύο μέρη πρέπει να είναι όσο πιο άνετος γίνεται. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για το ότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών επιδιώκουν να καταστήσουν βέβαιο ότι οι απαιτήσεις της βίζας για την Τουρκία θα αφαιρεθούν. Η Ελλάδα στην πραγματικότητα υπερασπίζεται τον τουρκικό αγώνα για την αφαίρεση των απαιτήσεων της βίζας Schengen στην Ευρώπη. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει ακόμα αρκετή αντίσταση στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Η τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, Ολγα Κεφαλογιάννη, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για το κλείσιμο γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό. Μάλιστα, καταγγέλλει ότι μεταξύ των υπαλλήλων που απολύονται από τα γραφεία είναι και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή