Υποτονική συνεδρίαση με χαμηλό τζίρο στο Χ.Α.

Υποτονική συνεδρίαση με χαμηλό τζίρο στο Χ.Α.

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στάσιμη εικόνα στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Αδύναμη και χωρίς κατεύθυνση η εγχώρια αγορά μετοχών, ανακυκλώνει τα ίδια λίγα κεφάλαια που καθημερινά διακινούν οι traders, οι οποίοι απλώς περιορίζονται σε κερδοσκοπικές κινήσεις για την καταγραφή ελάχιστων κερδών. Το σύνολο σχεδόν της καχεκτικής αξίας συναλλαγών (ο καθαρός τζίρος χθες δεν ξεπέρασε τα 97 εκατ. ευρώ) κατευθύνεται στις 11 μετοχές από τις συνολικά 260 που έχουν χρηματιστηριακή αξία πάνω από 1 δισ. ευρώ. Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης στην προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας κατέγραψε ανεπαίσθητη πτώση 0,12% και διαμορφώθηκε στις 1.264,23 μονάδες. Καθ’ όλη τη διάρκεια των συναλλαγών είχε κινηθεί πτωτικά και με απώλειες που έφτασαν ενδοσυνεδριακά το 1,65%. Εικόνα κατάρρευσης για τη μετοχή της Αγροτικής Τράπεζας που βυθίστηκε 25,93% και έκλεισε στο 1 ευρώ. Ανοδική εικόνα για τη Eurobank (1,87%), για την Εθνική Τράπεζα (0,41%) και για την Alpha Bank (0,30%). Καλή η εικόνα για τη μετοχή του ΟΤΕ που ενισχύθηκε 1,31% και διαμορφώθηκε στα 6,18 ευρώ, καθώς μέχρι τις 15 Ιουλίου θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση του 10% στην Deutsche Τelekom.

Σημαντικές απώλειες στη συνεδρίαση της Πέμπτης κατέγραψε η μετοχή της ΔΕΗ που διολίσθησε στα 9,30 ευρώ με πτώση 3,33%, η Τράπεζα Κύπρου υποχώρησε 2,04% και διαμορφώθηκε στο 1,92 ευρώ, ενώ ο τίτλος του ΟΠΑΠ υπέστη απώλειες 0,92% και διαμορφώθηκε στα 10,80 ευρώ. Η αξία των προσυμφωνημένων συναλλαγών έφθασε τα 4,70 εκατ. ευρώ. Στο μεταξύ, «βραχυπρόθεσμα κρίσιμη» χαρακτήρισε τη στήριξη των 1.240 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α. η Εμπορική Τράπεζα, σε τεχνική της ανάλυση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή