ΔΗΚΤΗΣ

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος πρόεδρος στο ΙΟΒΕ εξελέγη ο κ. Οδ. Κυριακόπουλος

Αλλαγή σημειώθηκε στη διοικητική πυραμίδα του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Στη θέση του προέδρου εξελέγη από το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος ο κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος. Ο κ. Οδ. Κυριακόπουλος διαδέχεται τον κ. Μιχαήλ Κορτέση, ο οποίος αποχώρησε από τη θέση του προέδρου έπειτα από πενταετή θητεία. Ο κ. Κυριακόπουλος είναι πρόεδρος του Ομίλου S&B Βιομηχανικά, ενώ έχει διατελέσει πρόεδρος του ΣΕΒ – Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (2000-2006), αντιπρόεδρος της BusinessEurope (UNICE) και των Ελληνικών Χρηματιστηρίων και πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (2006-2009).

Γνωστοί από τα παλιά είναι ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης και ο νέος γ. γ. Στρατηγικών Επενδύσεων κ. Πέτρος Σελέκος. Ο κ. Σελέκος συνεργάστηκε με τον σημερινό υπουργό Ανάπτυξης όταν ήταν υπουργός Εμπορίου την περίοδο 1994-1999. Μάλιστα, τότε ο κ. Σελέκος απασχολήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία ακόμη λειτουργούσε ως υπηρεσία του υπουργείου Εμπορίου, ενώ αργότερα ακολούθησε τον κ. Χρυσοχοΐδη και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Μεταξύ των κορυφαίων

Μπορεί πριν από λίγα χρόνια να ήταν το «μαύρο πρόβατο» μεταξύ των αρχών ανταγωνισμού, πλέον όμως θεωρείται ως μια από τις καλύτερες του κόσμου.

Η ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού συμπεριελήφθη φέτος στη λίστα με τις σημαντικότερες Αρχές Ανταγωνισμού του κόσμου (World’s Leading Competition Authorities) η οποία συντάσσεται από την έγκυρη έκδοση Global Competition Review (GCR).

Μάλιστα, σύμφωνα με το GCR, η ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού «αποτελεί φωτεινό σημείο στο γκρίζο σύννεφο της ελληνικής οικονομικής πραγματικότητας, καθώς φαίνεται ότι η κρίση συνετέλεσε στο να εστιάσει η Επιτροπή τις προσπάθειές της στις υποθέσεις με τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στους καταναλωτές».

Πρωτότυπες και σαφείς οι οδηγίες που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου στους προϊσταμένους των ΔΟΥ. Αύξηση των δημόσιων εσόδων, ενεργό συμμετοχή στην προετοιμασία του φορολογικού νόμου του φθινοπώρου και αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ κράτους και φορολογούμενου. Πραγματική τομή στα φορολογικά πράγματα της χώρας.

Ομολογιακά δάνεια 23,5 εκατ. ευρώ

Ομολογιακά δάνεια συνολικού ύψους 23,5 εκατ. ευρώ υπέγραψαν οι 2 θυγατρικές Unisystems και Quest Solar του Ομίλου της Quest Συμμετοχών. Συγκεκριμένα, η Unisystems υπέγραψε με την Εθνική Τράπεζα σύμβαση εκδόσεως ομολογιακού δανείου ύψους 6 εκατ. ευρώ διάρκειας 6 ετών που θα χρηματοδοτήσει την ανέγερση κτιρίου γραφείων 8.458 τ.μ. σε ιδιόκτητο οικόπεδο της ανωτέρω θυγατρικής, στον Δήμο Καλλιθέας Ν. Αττικής. Η Quest Solar A.E. υπέγραψε με την Εμπορική Τράπεζα σύμβαση εκδόσεως ομολογιακού δανείου ύψους 17,5 εκατ. ευρώ, διάρκειας 18 ετών για την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου.

Σε 2 δισ. ευρώ στοχεύει ο ΟΔΔΗΧ με την έκδοση εντόκων την Τρίτη

Με στόχο την άντληση άλλων 2 δισ. ευρώ, ώστε να συνεχίσει η Ελλάδα να καλύπτει τις ταμειακές της ανάγκες, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) θα προχωρήσει στην έκδοση εντόκων γραμματίων 6μηνης διάρκειας την Τρίτη. Ο Ιούλιος είναι κρίσιμος μήνας, αφού οι λήξεις εντόκων γραμματίων φτάνουν στα 4,5 δισ. ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους στις αρχές του μήνα ήταν μόλις 1 δισ. ευρώ. Ενα άλλο κρίσιμο ζήτημα είναι αυτό του επιτοκίου. Στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία του Ιουνίου, το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 4,96% και ήταν η πρώτη φορά που έφτασε τόσο κοντά στο 5%. Το κρίσιμο είναι, εάν θα συνεχίσει η Ελλάδα να δανείζεται με επιτόκιο χαμηλότερο από αυτό του μηχανισμού στήριξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή