Συντομα

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κοινωφελής εργασία μέσω ΑΣΕΠ

Τη συνδρομή του ΑΣΕΠ για την υλοποίηση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας ζήτησε χθες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης από τον πρόεδρό του κ. Βέη. Στόχος, μέσα από τη συμμετοχή του ΑΣΕΠ να διασφαλιστεί πλήρως η αντικειμενικότητα στην εφαρμογή των κριτηρίων για την επιλογή των ανέργων που θα απασχοληθούν στα προγράμματα.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης των υπηρεσιών του υπουργείου με στελέχη του ΑΣΕΠ τις επόμενες ημέρες. Επισημαίνεται ότι τα προγράμματα έχουν προκηρυχθεί στο σύνολό τους για όλες τις περιφέρειες της χώρας και προβλέπεται να αξιοποιηθούν από 55.000 ανέργους. Σε αυτά έχουν επενδυθεί ελπίδες για την απορρόφηση μεγάλου τμήματος των ανέργων.

Τη θέση του συμβούλου τουρισμού της Σαντορίνης αναλαμβάνει η MTC GROUP, μετά τη σχετική απόφαση του Δήμου Θήρας. Στο πλαίσιο της αντίστοιχης σύμβασης, η MTC GROUP θα εκπονήσει σχέδιο προβολής και προωθητικών ενεργειών, με στόχευση στην εσωτερική αλλά και σε αγορές του εξωτερικού, παράλληλα με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών τουριστικού μάρκετινγκ για την περαιτέρω ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Σαντορίνης.

Χρειάζεται ακτοπλοϊκή διασύνδεση μεταξύ νησιών

Την ανάγκη διασφάλισης ενδονησιωτικών διασυνδέσεων αφενός με αξιόπιστα πλοία και αφετέρου για μεγαλύτερη χρονική περίοδο, ζήτησαν οι ξενοδόχοι της Νάξου από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο της περιφερειακής συνάντησης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που διεξήχθη στο νησί. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο γ. γ. του ΕΟΤ κ. Γιώργος Κολέτσος και ο δήμαρχος κ. Εμμανουήλ Μαργαρίτης, όπου συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, το πρόβλημα της άγρας πελατών και θέματα διαμόρφωσης της ταυτότητας των προορισμών.

Συστήθηκε ομάδα κρούσης για τον συνεδριακό τουρισμό

Ομάδα διαχείρισης των απρόοπτων γεγονότων που επηρεάζουν τη διεξαγωγή συνεδρίων στην Ελλάδα συνέστησε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε για τον συνεδριακό τουρισμό.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα μέλη της άτυπης γνωμοδοτικής κεντρικής επιτροπής για τον συνεδριακό τουρισμό στην οποία μετέχουν φορείς του τουρισμού, του κλάδου διοργάνωσης συνεδρίων και εκπρόσωποι περιφερειών της χώρας. Κατά τη σύσκεψη έγινε κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ των μελών της επιτροπής προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες που αφορούν την ανάπτυξη του τομέα και να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα το επόμενο διάστημα.

Επίσης, συστήθηκαν άλλες δύο ομάδες εργασίας. Η πρώτη αναλαμβάνει να προετοιμάσει την παρουσία της Ελλάδας στην έκθεση συνεδριακού τουρισμού ΙΜΕΧ στο Λας Βέγκας που θα γίνει από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου και η δεύτερη ανέλαβε να καταγράψει όλα τα προβλήματα που συναντά η πραγματοποίηση των συνεδρίων και σχετίζονται με συναρμοδιότητές άλλων υπουργείων, προκειμένου να αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει συντονισμός.

Ομολογιακό από Ελ. Υφαντουργία

Σύμβαση κοινού, εμπράγματα εξασφαλισμένου ομολογιακού δανείου ύψους 7,7 εκατ. ευρώ, καθώς και δανείου ύψους 15,44 εκατ. ευρώ υπέγραψε η Ελληνική Υφαντουργία Α. Ε. με την Alpha Bank. Το ομολογιακό θα χρησιμοποιηθεί για μείωση του υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού και για κεφάλαιο κίνησης, ενώ το δάνειο για μείωση του υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή