ETAIPIKH ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ανεξίτηλες τις τραυματικές μνήμες από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές στα δάση μας και πριν ακόμη εφέτος «σφίξουν» για τα καλά οι ζεστές, η Εμπορική Τράπεζα μας χαρίζει ένα αίσθημα σιγουριάς και ανακούφισης με την πρόσφατη γενναιόδωρη δωρεά 13 υπερσύγχρονων μετασκευασμένων οχημάτων στο Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (ΕΣΕΠΑ). Εδώ και τέσσερα χρόνια η Εμπορική Τράπεζα με τη συμμετοχή και του μητρικού Ομίλου της Credit Agricole υλοποιεί πρόγραμμα ύψους 6,5 εκατ. ευρώ για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών της χώρας μας.

Η τυπική παράδοση του πολύτιμου αυτού υλικού έγινε στη διοίκηση του ΕΣΕΠΑ με ειδική εκδήλωση στα Ριζώματα Ημαθίας, κατά την οποία ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εμπορικής Τράπεζας, κ. Νικόλαος Εμπέογλου, αφού συνεχάρη τους εθελοντές δασοπυροσβέστες «για το ανιδιοτελές έργο τους», υπογράμμισε τη συμμετοχή των εργαζομένων και την ενεργό συμβολή τους στην επίτευξη των στόχων της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Εμπορικής Τράπεζας «ενός ιστορικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος με μακρόχρονη παράδοση κοινωνικής συνεισφοράς, που θα συνεχίσει να στηρίζει ουσιαστικές δράσεις για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και για την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησής μας».

Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα οχήματα έχουν τεράστιες επιχειρησιακές δυνατότητες σε δύσβατους ορεινούς όγκους «και δίνουν πλέον τη δυνατότητα στους εθελοντές πυροσβέστες να επεκτείνουν το πεδίο δράσης τους σε ακτίνα 600 χιλιόμετρων» όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΣΕΠΑ κ. Νικόλαος Σαχινίδης. Οπως είναι γνωστό, η Εμπορική Τράπεζα στο πλαίσιο του Διοικητικού Συμβουλίου της έχει συστήσει ειδική επιτροπή ΕΚΕ, η οποία παρακολουθεί την πορεία και την εφαρμογή των προγραμμάτων δράσης για την ΕΚΕ -στις οποίες υλοποιούνται πρωτοβουλίες που προέρχονται απ’ όλες τις μονάδες και τα επίπεδα εντός της τράπεζας- με αποτέλεσμα να αντανακλούν τις γνώσεις όπως και την εξειδίκευση των εργαζομένων της.

Επιπλέον, η Εμπορική ως μέλος της Credit Agricole -του μεγαλύτερου τραπεζικού ομίλου στη Γαλλία, με δίκτυο 11.500 καταστημάτων σε 70 χώρες- μοιράζεται και με τον μητρικό όμιλό της -που θεωρείται μια από τις περισσότερο κοινωνικά υπεύθυνες τράπεζες παγκοσμίως- τη δημόσια και σταθερή δέσμευσή της. Η Εκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της (www. emporiki. gr) έχει αξιολογηθεί σε επίπεδο Α σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα και Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου και του Global Reporting Initiative (GRI 3), γεγονός που επιβεβαιώνει τη δέσμευση και την προσήλωσή της στην ουσιαστική εφαρμογή της ΕΚΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή