Αναγκαία η δημιουργική εκτροπή στην ανάπτυξη των νέων ιδεών

Αναγκαία η δημιουργική εκτροπή στην ανάπτυξη των νέων ιδεών

3' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αν ένας εργαζόμενος, δημιουργός μιας νέας ιδέας, θέλει να την αναπτύξει περαιτέρω, ο μάνατζερ όμως του δίνει εντολή να σταματήσει να ασχολείται με αυτήν, τι μπορεί άραγε να συμβεί; Ανάμεσα στις πιθανότητες είναι και η περίπτωση ο εργαζόμενος αυτός να επιλέξει να παραβεί την εντολή του μάνατζερ. Ετσι, θα συνεχίσει, κατά τρόπο μη νομιμοποιημένο πλέον, να προωθεί την ανάπτυξη της νέας ιδέας του. Μια τέτοια ενέργεια, εγώ την αποκαλώ «δημιουργική εκτροπή». Και προτείνω -εν συνεχεία των έως τώρα θεωριών τόσο περί δημιουργικότητας όσο και περί αποκλίνουσας συμπεριφοράς- μια θεωρία για τις οργανωσιακές συνθήκες, αλλά και για τις επιπτώσεις μιας δημιουργικής εκτροπής».

Με αυτό το σύντομο και προκλητικό σκεπτικό ο δρ Μπάμπης Μαινεμελής, αναπληρωτής καθηγητής Οργανωσιακής Συμπεριφοράς στο ALBA Graduate Business School, προλογίζει το επιστημονικό άρθρο του με τον εντυπωσιακό τίτλο «Stealing Fire: Creative Deviance in the Evolution of New Ideas» (Κλέβοντας τη φωτιά: Δημιουργική εκτροπή για την ανάπτυξη νέων ιδεών) που έλαβε το βραβείο ως το καλύτερο επιστημονικό άρθρο της χρονιάς στην κορυφαία επιστημονική επιθεώρηση Academy of Management Review (AMR), 2010 Best Paper Αward.

Η επιθεώρηση αυτή κατατάσσεται στα επιστημονικά περιοδικά κοινωνικών επιστημών ιδιαιτέρως υψηλού κύρους και έχει αναγνωρισθεί από τη λίστα του Institute of Scientific Information (ISI) ως το πρώτο επιστημονικό περιοδικό στην κατηγορία μάνατζμεντ, διοίκησης και χρηματοοικονομικών. Επίσης, κατατάσσεται στα πρώτα 22 επιστημονικά περιοδικά παγκοσμίως, μετά την αξιολόγηση 823 περιοδικών από την Association of Business Schools (ΑΒS).

Κριτήρια αξιολόγησης

Οπως είναι γνωστό, τα κριτήρια αξιολόγησης είναι ιδιαιτέρως αυστηρά και βασίζονται στην πρωτότυπη, σημαντική και προκλητική κεντρική ιδέα του άρθρου, αλλά, ταυτόχρονα και στη σημαντική συμβολή του στην πρόοδο της επιστήμης. Η απονομή του βραβείου -το οποίο θεσπίστηκε το 1987- θα γίνει τον Αύγουστο 2011 στο Σαν Αντώνιο του Τέξας, κατά την επίσημη συνάντηση της Ακαδημίας Μάνατζμεντ. Και ο κ. Μαινεμελής θα είναι ο πρώτος Ελληνας ακαδημαϊκός που το λαμβάνει. Γεγονός, που επιβεβαιώνει την καταξίωση του ΑLΒΑ ως κέντρο αριστείας στην έρευνα και στη διδασκαλία στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Ευρώπη.Πρώτη επισήμανση του βραβευμένου εκτενούς άρθρου του κ. Μαινεμελή είναι ότι τις τελευταίες δεκαετίες τόσο η έρευνα για τη δημιουργικότητα στους χώρους της εργασίας όσο και για την αποκλίνουσα συμπεριφορά στους ίδιους χώρους, έχουν πολλαπλασιασθεί. Και ότι, ενώ τα δύο αυτά φαινόμενα έχουν επαρκώς μελετηθεί, ωστόσο, ελάχιστα έχει διερευνηθεί η μεταξύ τους σχέση. Για παράδειγμα, η θεωρία κατατάσσει τη δημιουργικότητα σε συμπεριφορές συμμορφούμενες και υποστηριζόμενες από το εργασιακό περιβάλλον. Ενώ η εκτροπή -οι αποκλίνουσες συμπεριφορές- θεωρείται πράξη που προκαλεί αντικοινωνικά ή «prοsocial» αποτελέσματα.Ο κ. Μαινεμελής αναφέρει ότι και άλλες πρόσφατες ξεχωριστές έρευνες για τα δύο διαφορετικά αυτά φαινόμενα, έχουν καταστήσει πλέον σαφές ότι «οι ερευνητές σπάνια ασχολούνται με τον συσχετισμό των ευρημάτων τους». Υποστηρίζει λοιπόν, ότι μπορεί μεν οι εκδηλώσεις των δύο αυτών φαινομένων να ξεκινούν από διαφορετικές βάσεις, ωστόσο, μια περισσότερο προσεκτική εξέταση αποκαλύπτει τον στενό συσχετισμό τους. Αναφέρει δε πέντε εντυπωσιακά παραδείγματα «ανυπακοής» απέναντι στους μάνατζερ από εργαζόμενους που δεν δίστασαν να αναπτύξουν τις δημιουργικές ιδέες τους, οι οποίες τελικά κατέληξαν σε τόσο εντυπωσιακά θετικά επιτεύγματα που είχαν παγκόσμια απήχηση.

«Οι πέντε περιπτώσεις στις οποίες αναφέρομαι υπαινίσσονται τον ρόλο που παίζει στη μετάβαση αυτή η ανυπακοή απέναντι στη διαταγή του μάνατζερ να σταματήσει κάποιος να εργάζεται για την καινούργια ιδέα του. Στο συγκεκριμένο άρθρο αναφέρω ως δημιουργική εκτροπή τη μη συμμόρφωση σε ατομικό επίπεδο. Και αυτό που προτείνω είναι στη θεωρία αυτή να αποδοθεί η δέουσα αξία της μέσα στο οργανωσιακό πλαίσιο».

Πέντε παραδείγματα ανυπακοής

Εντυπωσιακά παραδείγματα δημιουργικής ανυπακοής που κατέληξαν σε παγκόσμια εμπορικά -και όχι μόνο- επιτεύγματα:

– Το πρώτο εμπορικό μοντέλο Fiero της αυτοκινητοβιομηχανίας Pontiac δημιουργήθηκε στη Βόρεια Αμερική ύστερα και από την τρίτη κατά σειρά «ανυπακοή» του σχεδιαστή οχημάτων στην εντολή της διοίκησης να μη συνεχίσει να αναπτύσσει το πρωτότυπο αυτό μοντέλο του.

– Οι μεγάλες ηλεκτροστατικές οθόνες που, τελικά, χρησιμοποιήθηκαν στα περισσότερα προϊόντα της Hewlett-Packard δημιουργήθηκαν με την παραβίαση από έναν μηχανικό της εντολής του David Packard να «το πετάξει» το σχέδιο αυτό.

– «Ο Νονός», το κινηματογραφικό έργο που εισήγαγε μια καινούργια γενιά φιλμ και θεωρείται πλέον κλασικό για το Χόλιγουντ, δεν θα υπήρχε αν ο δημιουργός του δεν είχε παραβιάσει τις οδηγίες της Paramount τόσο για την υπόθεση του έργου όσο και για την ανάθεση των ρόλων, για τον προϋπολογισμό και για την τοποθεσία του γυρίσματος.

– Ο διαχωριστής ταινίας -μια καινοτομία της 3Μ που αργότερα αναγγέλθηκε ως ιδιαιτέρως σημαντική στην ιστορία της- εφευρέθηκε από έναν μηχανικό της ο οποίος και αγνόησε την εντολή του μάνατζερ να σταματήσει την έρευνα γιατί αλλιώς θα έχανε τη δουλειά του.

– Η τεχνολογία φωτισμού LED που δημιούργησε μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων εφευρέθηκε από έναν επιστήμονα της Nichia, ο οποίος σε μόνιμη βάση παραβίαζε τις διαταγές του CEO να σταματήσει αμέσως την έρευνά του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή