ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζημίες ύψους 11,2 εκατ. ευρώ για την Ολυμπία Οδό

Καθαρές ζημίες προ φόρων και αποσβέσεων της τάξεως των 11,2 εκατ. ευρώ κατέγραψε κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους η Ολυμπία Οδός (Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα). Οπως ανακοινώθηκε, κατά το εν λόγω διάστημα ο κύκλος εργασιών υποχώρησε κατά 15%, καθώς από τον Φεβρουάριο του 2010 και μετά, η κυκλοφορία έχει μειωθεί σημαντικά. Παράλληλα, οι δράσεις του κινήματος κατά των διοδίων, σε συνδυασμό και με τις γνωστές καθυστερήσεις των εργασιών, έχουν οδηγήσει την κοινοπραξία εκμετάλλευσης σε έλλειμμα της τάξεως του 50%, σε σχέση με το αρχικό σχέδιο χρηματοδότησης, ενώ και το κόστος δανεισμού έχει διπλασιαστεί. Η εταιρεία επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι συνεργάζεται στενά με το ελληνικό Δημόσιο και τους δανειστές του έργου, ώστε να διαμορφωθεί μια βιώσιμη λύση για τη συνέχισή του. Σημειωτέον ότι στο έργο συμμετέχουν οι Vinci (29,9%), Hochtief (17%), Ακτωρ Παραχωρήσεις (17%), ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ (17%), J&Ρ-Αβαξ (17%) και ΑΘΗΝΑ (2,1%). Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι υπόλοιποι υπό κατασκευή μεγάλοι οδικοί άξονες της χώρας που εκτελούνται με συμβάσεις παραχώρησης εκμετάλλευσης, όπως ο αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος, η Ιονία Οδός και ο Μαλιακός-Κλειδί. Εξαίρεση αποτελεί το τμήμα Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα, οι εργασίες του οποίου προχωρούν κανονικά.

Επέκταση σκοπού της εταιρείας σε ενεργειακά θέματα αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευση της ΜΕΤΚΑ, η οποία ενέκρινε, μεταξύ άλλων, τις ακόλουθες προσθήκες: α) εκτέλεση πάσης φύσεως εργασιών κατασκευής, επισκευής και διαλύσεως εν γένει αμυντικού υλικού/οπλικών συστημάτων, β) εκπόνηση μελετών πάσης φύσεως εγκαταστάσεων βιομηχανικού εξοπλισμού, γ) εκπόνηση μελετών σκοπιμότητας, παραγωγικών διαδικασιών εκμετάλλευσης σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας κάθε είδους (θερμικών, συμπαραγωγής κ. λπ.).

Η Creta Farms στην Ιταλία

Την επίσημη πρώτη στην ιταλική αγορά έκανε η Creta Farms, με την παρουσίαση της νέας εταιρείας Frantoio Gentileschi, η οποία προέκυψε από την κοινοπραξία της με την Grandi Salumifici Italiani, τη μεγαλύτερη αλλαντοβιομηχανία στην Ευρώπη. Στη συνέντευξη Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ίδρυμα Fonderia Napoleonica, για την ανακοίνωση της συνεργασίας στα ιταλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, παρουσιάστηκε και η καινοτόμος σειρά προϊόντων Salumi del Frantoio, η οποία στηρίζεται στην πατενταρισμένη συνταγή Εν Ελλάδι.

Η Creta Farms έχει ήδη παρουσία στις ΗΠΑ και την Ισπανία, στη Σουηδία και τη Δανία, ενώ εντός του 2012 στην Ελβετία, την Αυστρία, τη Σλοβενία, την Κροατία, τη Φινλανδία, την Εσθονία, τη Λεττονία και τη Λιθουανία.

Πρόσφατα, επίσης, η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία για την εξαγωγή ελαιολάδου στην Αυστραλία.

Ηondos Center στο Εμπορικό Πάρκο Smart Ρark

Σε συμφωνία με την εταιρεία Hondos Center προχώρησε η REDS για τη δημιουργία καταστήματος επιφάνειας περίπου 2.000 τ. μ. στο Εμπορικό Πάρκο Smart Park στην περιοχή Γυαλού στα Σπάτα. Η συνεργασία αυτή αποτελεί τη νέα μεγάλη εμπορική συμφωνία που υπογράφει η REDS για το Smart Park, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το φθινόπωρο.

Το Smart Park αναπτύσσεται στην περιοχή Γυαλού του Δήμου Σπάτων, στο τέλος του κλάδου της Αττικής Οδού προς τη Ραφήνα, είναι όμορο με το ΜcΑrthurGlen Designer Outlet Athens και δίπλα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Μαζί με το McArthurGlen Designer Outlet Athens, θα δημιουργήσουν το μεγαλύτερο εμπορικό πόλο στην Ελλάδα, συνολικής επιφάνειας που πλησιάζει τα 80.000 τ. μ. περίπου. Το Smart Park έχει ήδη συνάψει συμφωνίες για το 75% περίπου του εμπορικού χώρου και θα φιλοξενήσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο του λιανεμπορίου (Jumbo, Carrefour, Dixons, Intersport, Praktiker, Village Roadshow).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή