Κίνδυνος απώλειας των σημάτων Nautica, La Martina για Ridenco

Κίνδυνος απώλειας των σημάτων Nautica, La Martina για Ridenco

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δεινή θέση έχει περιέλθει ο όμιλος της Ridenco, καθώς, μετά την απώλεια του σήματος Timberland, βρίσκεται αντιμέτωπος με αντίστοιχες καταγγελίες των συμβάσεων διανομής που έχει τόσο για τη φίρμα Nautica όσο και τη La Μartina.

Ηδη, η κυπριακή θυγατρική της εισηγμένης, Woodland Designs Plc, έχει προβεί στην άσκηση ένδικων μέσων στο αρμόδιο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, με στόχο την απόκρουση της καταγγελίας της Σύμβασης Παραχώρησης Εκμετάλλευσης Σήματος (Licensing Agreement) Woodland Nautica για τα είδη Nautica. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται αντίστοιχη προσπάθεια της έτερης θυγατρικής της εισηγμένης, Ridenco Commercial Α.Ε., για την εξώδικη απόκρουση της καταγγελίας της ιταλικής εταιρείας LA COMPAGNA DELLE PELLI σχετικά με τη σύμβαση διανομής για τη χονδρική πώληση των ειδών ένδυσης με το σήμα La Martina σε Ελλάδα και Κύπρο.

Στην παρούσα φάση, ο όμιλος ελέγχει δίκτυο 118 καταστημάτων με τις φίρμες Timberland, Nautica και La Martina, εκ των οποίων τα 93 βρίσκονται στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα σε Κύπρο (5), Τουρκία (6), Ιταλία (4), Ρουμανία (4), Ισπανία (2) και Ουγγαρία (4). Αξίζει να σημειωθεί ότι η προμήθεια των καταστημάτων με επαναλαμβανόμενα είδη από τα υφιστάμενα αποθέματα έγινε με ίδια διαθέσιμα, καθώς, όπως σημειώνει η διοίκηση της Ridenco, δεν επετεύχθη η χορήγηση πρόσθετων πιστοδοτήσεων στο πλαίσιο της διαδικασίας συνδιαλλαγής με τους πιστωτές της θυγατρικής Ridenco Commercial.

Η τελευταία βρίσκεται σε διαδικασία για την υπαγωγή της στις διατάξεις του άρθρου 99, με τις τελικές αποφάσεις να αναμένονται στα τέλη του Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι μετά την παραίτηση του αντιπροέδρου κ. Ιω. Αποστολάκου, η εταιρεία συνεχίζει τη λειτουργία της με πενταμελές Δ. Σ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή